Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: το απωθημένο όνειρο του κάθε κρυφοφασίστα Νεοέλληνα

Χρυσή Αυγή: το απωθημένο όνειρο του κάθε κρυφοφασίστα Νεοέλληνα

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/09/2012
Του Θέμη Δημητρακόπουλου*
Όσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους, αν δεν κλείνουν το μάτι για τη βρόμικη αλλά τόσο βολική δουλειά που "διεκπεραιώνουν" τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής (όπως γινόταν πάντα με τη δράση του παρακράτους σε αυτό τον τόπο), απλώς ψελλίζουν αμήχανα και αναποτελεσματικά -για ξεκάρφωμα- είτε σφυρίζουν αδιάφορα.
Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν και καμιά η ανοχή, η συνενοχή και βέβαια η ενθάρρυνση ενός σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας -που σε ποσοστό πιθανότατα υπερβαίνει κατά πολύ τα δεκάρια και δωδεκάρια των πρόσφατων δημοσκοπήσεων- στη δράση της φασιστικής συμμορίας που εσχάτως ενδύθηκε κοινοβουλευτικό μανδύα. Ούτε είναι απλά ένα φαινόμενο απότοκο της πολύπλευρης κρίσης -κρίσης κυρίως πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής και κατόπιν οικονομικής- που μαστίζει τον τόπο.
Ο φασισμός είναι ενδημικός στην Ελλάδα. Οι δωσίλογοι, οι συνεργάτες του κατακτητή, οι κουκουλοφόροι και οι μαυραγορίτες της Κατοχής είναι αυτοί που στην πραγματικότητα εξουσίασαν και ποδηγέτησαν τη μετεμφυλιακή χώρα. Το μίσος κατά του "άλλου", του διαφορετικού, του ξένου, αυτού που δεν είναι δικός μας, δεν σίγασε ποτέ. Οι ανιστόρητες ανοησίες περί "φιλόξενου" έθνους είναι για ηλίθιους, ψεύτες και αγράμματους (θυμίζω μόνο την κατάπτυστη στάση και συμπεριφορά της πλειοψηφίας των Ελλαδιτών απέναντι στους "τουρκόσπορους" Μικρασιάτες ομοεθνείς πρόσφυγες, μετά τον εθνικό όλεθρο του 1922).

Η Δεξιά / Ακροδεξιά που κυβέρνησε με διάφορες παραλλαγές, Συναγερμός, ΕΡΕ, χούντα, Ν.Δ., και το μεταλλαγμένο πελατειακό, και προφανώς δεξιό, ΠΑΣΟΚ τροφοδοτούνταν εκλογικά για χρόνια από τους ίδιους φασιστικούς εσμούς που σήμερα ψηφίζουν ανοιχτά, χωρίς πια να ντρέπονται, τη "νομιμοποιημένη" από το σύστημα και τα άθλια ΜΜΕ Χρυσή Αυγή, από αυτά τα αλλοτριωμένα ανθρώπινα όντα που αλαλάζουν από ευχαρίστηση στη θέα των καθημερινών πογκρόμ που εξαπολύονται ενάντια στους αδύναμους και τους μετανάστες και που επιτίθενται απειλητικά σε όποιον/α βγαίνει ανοιχτά και καταδικάζει την παράνομη, αντισυνταγματική και παρακρατική δράση της γελοίας, αλλά και σφόδρα επικίνδυνης, συμμορίας των χρυσαυγιτών.
Πλάι στους χρυσαυγίτες, και οι γνωστοί συστημικοί κονδυλοφόροι, οι λογής μανδραβέληδες, γουσέτηδες, παπαδημητρίου, όλα αυτά τα νεοφιλελεύθερα σκουπίδια μιας τάχα μου δημοσιογραφικής ελίτ, μιας εξωνημένης και εκπορνευμένης "διανόησης". Που με κάθε τρόπο πασχίζουν να μας πείσουν, ως αναπόφευκτο "συμπέρασμα", ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ναζιστική συμμορία είναι περίπου ένα και τʼ αυτό. Πώς αλλιώς θα πουλήσουν εξυπηρέτηση στα αφεντικά τους; Ή μήπως δεν κατανοούν ότι με τη λογική του απολίτικου και προβοκατόρικου τσουβαλιάσματος διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη δράση των νεοναζί και τον μιθριδατισμό της κοινωνίας στη φασιστική βία;
Όσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους, αν δεν κλείνουν το μάτι για τη βρόμικη αλλά τόσο βολική δουλειά που "διεκπεραιώνουν" τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής (όπως γινόταν πάντα με τη δράση του παρακράτους σε αυτό τον τόπο), απλώς ψελλίζουν αμήχανα και αναποτελεσματικά -για ξεκάρφωμα- είτε σφυρίζουν αδιάφορα.
Αλλά και οι ευθύνες της δικής μας ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι μεγάλες. Από ποιον δηλαδή περιμένουμε να αναλάβει δράση κατά του φασισμού; Η χαλαρότητα απέναντι στη ραγδαία άνοδο του φασισμού, φανερού, υπόγειου και έρποντος, είναι δυστυχώς καταφανής. Με φραστικές αποδοκιμασίες, με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, με πύρινες, έστω, δηλώσεις των στελεχών, δεν λύνεται φυσικά το ζήτημα.
Η δική μας Αριστερά οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και με κάθε τρόπο -νομικά, συνταγματικά, με παρακίνηση σε διεθνείς παρεμβάσεις, με στοχευμένες και συνεχείς κινητοποιήσεις της προοδευτικής κοινωνίας, με περιφρούρηση, με τις δικές της δυνάμεις, των πιο αδύναμων στόχων των αλητοσυμμοριτών της Χρυσαυγής, με καθημερινή εγρήγορση της ηγεσίας, των στελεχών και των μελών της- να πολεμήσει όχι μόνο τον φανερό φασισμό αλλά και τα αίτια που τον δημιουργούν.
Όσο είναι καιρός ακόμη, ας κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια. Γιατί το θηρίο μόνο κοιτώντας το στα μάτια έχεις πιθανότητες να το λυγίσεις, να το γονατίσεις και εντέλει να το εξοντώσεις μια και καλή.
Αύριο δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανένα. Ούτε για την Αριστερά. Ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε για σένα και για μένα.
* Ο Θέμης Δημητρακόπουλος είναι μέλος του συντονιστικού της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς - ΕΛ.ΟΙΚ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου