Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο σούπερ σοκ και δέος...

Τις τελευταίες ημέρες η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που με αυτήν πολλαπλασιάζει εντυπωσιακά την αποδοχή της στο εκλογικό σώμα, όπως έδειξαν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, συναντάται με τη δικτατορία των ΜΜΕ και συνθέτουν μια νέα μεγάλη απειλή για τη Δημοκρατία. Η διάθεση του ελληνικού λαού να κερδίσει την εθνική του ανεξαρτησία και το δικαίωμα να επανιδρύσει μια σύγχρονη χώρα με δικαιοσύνη και εθνικούς αναπτυξιακούς στόχους απαιτεί κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά και αυτό θα το εμποδίσουν όσο και όπως μπορούν.
Η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιηθεί για μια σύγκρουση με την Αριστερά, ώστε να θεωρηθεί πως η δημοκρατία και η έννομη τάξη κινδυνεύουν και να περάσουν παρεμβάσεις που θα μας απαλλάξουν από τον κίνδυνο των άκρων
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ των δανειστών μας και ο ρόλος των νταβατζήδων αντιπροσώπων τους από την εγχώρια μεγαλοαστική τάξη είναι πλέον γνωστά. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, εξαφανίζουν τα πρωτεύοντα ζητούμενα και σηκώνουν ό,τι αβαντάρει τη μνημονιακή πολιτική και ας μην υπάρχει καμία ελπίδα με αυτόν τον τρόπο να βγούμε από την κρίση. Μα δεν φοβούνται τη λαϊκή αγανάκτηση και την οργή που γεννά η απελπισία εκατομμυρίων πολιτών σε μια χώρα της Ευρωζώνης που έχει εισέλθει για τα καλά σε παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση; Ασφαλώς την υπολογίζουν. Μην ξεχνάμε όμως πως αυτή η χώρα μετά τον πόλεμο παραχωρήθηκε στους Εγγλέζους, που την πούλησαν στις ΗΠΑ και τώρα την διεκδικούν οι Γερμανοί.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ φορά, στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου, κούνησαν το τάβλι βγάζοντας πιστόλια και κραυγές χρεωκοπίας που θα οδηγήσουν τους Έλληνες στην πείνα και τον όλεθρο. Κατάφεραν να τρομάξουν κυρίως τους ηλικιωμένους και να βρουν προθύμους να στηρίξουν το σύστημα. Τους βρήκαν. Έχουν πλέον όλα τα μεγάλα ΜΜΕ στο πλευρό τους. Ταΐζουν τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού εδώ και 23 χρόνια η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς σαφείς κανόνες και δεοντολογία λειτουργεί με προσωρινή άδεια λειτουργίας! Εξουσία και μιντιάρχες διατηρούν μια σχέση αλληλοεκβιασμού. Αρκετοί μάλιστα έβαλαν τα κανάλια τους, με προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Χρηματιστήριο, χωρίς κανείς από την “παράγκα” του Χ.Α. να αντιδράσει για την πρόκληση αυτή. Μήπως αντέδρασαν για την προστασία των ιδιωτών μετόχων της ΑΤΕ ή τώρα του Τ.Τ.; Αυτά όμως δεν είναι θέματα άξια λόγου για τους θεματοφύλακες του ελληνικού καπιταλισμού της ξεφτίλας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ετοιμάζουν κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό. Δεν θα κουνήσουν απλώς το τάβλι. Θα μας το φέρουν στο κεφάλι! Το απόσπασμα από το χθεσινό κύριο άρθρο της «Καθημερινής» είναι χαρακτηριστικό. Γράφει στην πρώτη σελίδα η επίσημη των νεοφιλελεύθερων: «Όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, αλλά και στη Χαλκιδική τις τελευταίες ημέρες, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να τον επιβάλουν όπως νομίζουν. Τα απερίγραπτα φαινόμενα βίας δείχνουν πόσο επικίνδυνη έχει καταστεί η μη εφαρμογή του νόμου και της τάξης εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της δειλίας και της ανικανότητος πολιτικών που είχαν την ευθύνη γιʼ αυτό...».
ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν οι αντιδράσεις των επισκεπτών του site της εφημερίδας και νά μια χαρακτηριστική. «Ρε τι ακροαριστερά τάγματα εφόδου στη Χαλκιδική; Εξισώνετε τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους με ρατσιστικές επιθέσεις; Μήπως και η WWF είναι το ίδιο με τη Χρυσή Αυγή;».
ΠΛΗΝ όμως, γίνεται πλέον φανερό πως η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιηθεί για μια πολεμική τρομοκρατική σύγκρουση με την Αριστερά, ώστε να θεωρηθεί πως η δημοκρατία και η έννομη τάξη κινδυνεύουν, η χώρα να κηρυχθεί σε έκτακτη κατάσταση ώστε να απαιτηθούν παρεμβάσεις αποκατάστασης της ομαλότητας και ανάγκη για δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα μας απαλλάξει από τον κίνδυνο των άκρων! Σούπερ σοκ και δέος για να ηρεμήσουν οι ιθαγενείς του προτεκτοράτου και να σταλούν μηνύματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν αυτό θα πετύχει. Όσοι όμως αγνοήσουν αυτόν ή και άλλους κινδύνους περιμένοντας πως η εξουσία θα πέσει στα χέρια της Αριστεράς σαν ώριμο φρούτο, φοβάμαι πως θα πιαστούν στον ύπνο. Έχει ξανασυμβεί!
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου