Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδιωτικοποιήστε το Mega!

Ευτυχώς που χάρη στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη γλιτώσαμε τις απολύσεις στο Δημόσιο, γιατί αλλιώς κινδυνεύαμε να χάσουμε αίφνης από τα μάτια μας τους τηλεαστέρες του Mega, του Αntenna, του Alpha, του "Σκάι". Ο κίνδυνος βέβαια δεν έχει παρέλθει εντελώς, διότι, αν ισχύσει το μέτρο της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης όσων δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται πέριξ των 60, οι απώλειες θα είναι και πάλι μεγάλες, εκτός αν το λίφτινγκ έχει φτάσει μέχρι την αστυνομική ταυτότητα.
Μα τι παραδοξολογίες είναι αυτές; Είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών; Αν δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός που μισθοδοτείται από το Δημόσιο για να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις του κράτους, τότε τα ιδιωτικά κανάλια είναι σφηκοφωλιές δημοσίων υπαλλήλων.
Αν πλήρωναν τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να πάρουν νόμιμες άδειες, αν δεν απολάμβαναν συνεχώς χαριστικές ρυθμίσεις των εκατομμυρίων που χρωστούν στις εφορίες και τα ταμεία, αν δεν έπαιρναν αφειδώς κρατική διαφήμιση εις βάρος άλλων ΜΜΕ, αν οι μεγαλοεργολάβοι τους δεν φούσκωναν τις τιμές των δημοσίων έργων και οι πετρελαιάδες τους τις τιμές των καυσίμων, αν οι εφοπλιστές τους δεν είχαν 58 φοροαπαλλαγές, αν δηλαδή τα κανάλια λειτουργούσαν ως αυτοδύναμες ιδιωτικές επιχειρήσεις, τότε οι εκλεκτοί συνάδελφοι των πρωινών και των βραδινών εκπομπών θα πληρωνόντουσαν του Αγίου Αναπαραγωγικού Μυός ανήμερα.

Όσο για τις υποθέσεις του κράτους, ουδείς τις διεκπεραιώνει με τη ζέση που το κάνουν τα κανάλια και οι αστέρες τους. Διότι η μεγαλύτερη υπόθεση του κράτους είναι να κρατάει τους υπηκόους του σε ήπια καταστολή κι εν προκειμένω η δράση των συναδέλφων είναι ισχυρότερη και από τη δράση του Lexotanil. Άσε που προσφάτως, στις 17 Ιουνίου, οι κρατικοδίαιτοι του δελτίου των 8 έσωσαν το κράτος, ενδεχομένως και το παρακράτος, από του χάρου τα δόντια εμποδίζοντας την επέλαση των βαρβάρων.
Είναι χρυσοπληρωμένοι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, εργάζονται σε πολυεπιχορηγούμενους οιονεί δημόσιους οργανισμούς και κάθε βράδυ ζητούν, ως άτεγκτοι στρατοδίκες του Εμφυλίου, την απόλυση των δημόσιων υπαλλήλων και το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών. Εμείς στο χωριό μου, τη Χαϊδελβέργη, κάτι τέτοιους τους λέμε ξετσίπωτους και, πιστέψτε με, αυτός είναι ο ηπιότερος από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου