Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΔΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...

Ο Δίας να βάλει το χέρι του…

Του Χρίστου Λογαρίδη

Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν ο λαός αυτός, έχει κάποια ελπίδα από τη στιγμή που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Οι περισσότεροι, νομίζουν πως έχουμε δημοκρατία, πως είμαστε ελεύθεροι, πως υπάρχει ισονομία και άλλα τέτοια όμορφα παραμύθια. Η αλήθεια είναι, πως αν ρωτήσεις κάποιον τι είναι η δημοκρατία, θα σου πει άρες μάρες κουκουνάρες. Στην κατηγορία αυτή, περιλαμβάνονται και οι σπουδαίοι παπαγαλοδημοσιογράφοι, αλλά και οι πολιτικοί.
Πριν λίγο καιρό, μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, μικρό ομολογιούχοι .και φώναζαν για την κλοπή που δέχθηκαν από το νεοελληνοβαρβαρικό κράτος. Η ιστορία είναι γνωστή, άνθρωποι που επένδυσαν τις οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό κράτος, με το περιβόητο PSI που υποτίθεται θα γλίτωνε το κράτος 100 δις χρέος, έχασαν τα χρήματα τους. Διότι δεν έχασαν οι τράπεζες, αλλά οι άνθρωποι που εμπιστεύθηκαν το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια. Ο Ελληνκός λαός δηλαδή.
Το γέλιο και το κλάμα όμως, ήταν γιατί για ακόμα μια φορά, πίστεψαν Έλληνα πολιτικό. Φώναζαν οι άνθρωποι, ότι ο κύριος Σαμαράς, προεκλογικά, τους είχε υποσχεθεί πως θα αποζημιωθούν. Φυσικά μετά τις εκλογές τους έγραψε κανονικά.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και ο Δίας να βάλει το χέρι του.
Πόσες φορές πρέπει να σε δουλέψουν, να σε εξαπατήσουν, να σε βιάσουν ρε Έλληνα για να ξυπνήσεις?
Τον ξέχασες τον ΓΑΠ και τα λεφτά υπάρχουν?
Μέχρι πότε θα περιμένεις να σε σώσουν αυτοί, που εδώ και δεκαετίες σώζουν μόνο τον εαυτό τους? Αυτοί που ενώ σε στέλνουν στην ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση και τον θάνατο, φροντίζουν να βολεύουν αδελφούς, ξαδέλφες, φιλενάδες, βίζιτες, κομματόσκυλα, φυσικά με τα δικά σου λεφτά.
Να με συγχωρέσεις νεοέλληνα, αλλά δεν σου αξίζει τίποτα καλύτερο, από τη στιγμή που δεν θέλεις να μάθεις, δεν θες να καταλάβεις και απλά παρακολουθείς αποβλακωμένος τα δελτία προπαγάνδας, που με περηφάνια θα έβλεπε ο Γκέμπελς δικαιωμένος.
Γιατί ρε ελληναρά πιστεύεις πως διαφέρει ο Σαμαράς από τον Παπανδρέου και τους άλλους? Ακόμα να καταλάβεις πως το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι θεσμοί? Πιστεύεις ακόμα πως αν φύγει ο ένας και έρθει ο άλλος, θα αλλάξει κάτι?
Μόνο αν αλλάξεις εσύ, θα αλλάξει ο κόσμος, αλλά δεν θέλεις.
Είδες πόσο εύκολα ο υποτιθέμενος αντιμνημονιακός Σαμαράς έγινε υπερμνημονιακός? Είδες πως η επαναδιαπραγμάτευση έγινε ουδείς αναμάρτητος μπροστά στην αυτοκράτορα Μέρκελ, σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, ώστε όλοι να δουν την υποταγή στους τοκογλύφους?
Μήνες τώρα ήξεραν πως οι Ελβετικές τράπεζες δεν θα έδιναν τα ονόματα των πολιτικών που έβγαλαν τα λεφτά τους εκεί και μας δουλεύουν με τάχα μου διαφάνειες, κάθαρση, φοροδιαφυγή και άλλες τέτοιες ιστορίες για αγρίους. Αλλά ακόμα τους ανέχεσαι, τους παρακολουθείς στα μαύρα κανάλια να σε δουλεύουν κανονικά, να σε κλέβουν, να σου ρουφάνε τη ζωή σαν βαμπίρ και ακόμα να αντιδράσεις. Ακόμα να καταλάβεις πως το μόνο προσόν που έχουν, είναι να σε εξαπατούν, να γεμίζουν την ψυχή σου με ψέματα και τρόμο. Να σε πείθουν ότι είσαι ανθρωπάκι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να ξεφύγεις από την σκλαβιά που σου επιβάλουν, εκτός και αν αυτοκτονήσεις.
Και όμως, εσύ έχεις τη δύναμη, όχι αυτοί η ολιγαρχία. Αρκεί να το καταλάβεις. Αν αποφασίσεις να γίνεις ελεύθερος άνθρωπος, αυτοί απλά θα βρεθούν στην κόλαση.
Αν ο τραπεζικός υπάλληλος ξυπνήσει και πει, ώπα, τι κάνω εδώ, κλέβω συνανθρώπους μου. Όχι φίλε, αυτό το δάνειο έχει όρους που θα σε καταστρέψει, μην το πάρεις. Αν ο εφοριακός πει, σε αυτόν τον άνθρωπο, που δεν έχει χρήματα ούτε για να φάει, δεν θα του επιβάλω αυτούς τους απάνθρωπους φόρους. Αν ο δημοσιογράφος πει την αλήθεια και όχι την αλήθεια της κλεπτοκρατίας που τον έχει φυλακίσει με έναν μισθό, αν με λίγα λόγια αποφασίσουμε να γίνουμε άνθρωποι, να υπηρετήσουμε τη ζωή, τον άνθρωπο, την αγάπη και όχι τους δυνάστες μας, ο κόσμος θα αλλάξει, χωρίς βία, χωρίς αίμα, χωρίς ηλίθιους πολέμους, που τόσο αγαπάει το σύστημα.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σταματήσουμε να τους φοβόμαστε. Είναι λίγοι, αλλά ενωμένοι, αντίθετα με εμάς, που είμαστε πολλοί, αλλά χωρισμένοι. Το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Δεξιοί, αριστεροί, παναθηναικοί ολυμπιακοί, αλλά τελικά όλοι χαζοί. Αν το καταλάβουμε και ενωθούμε, απλά με το να φυσήξουμε όλοι μαζί, θα εξαφανιστούν.
Κλείσε λοιπόν το χαζοκούτι νεοελληναρά, άνοιξε ένα βιβλίο, διάβασε τους μεγάλους φιλοσόφους, μάθε τι είναι η δημοκρατία, ο άνθρωπος, το θαύμα της ζωής, άρχισε να μιλάς στον διπλανό σου, δεν είναι εχθρός σου, αδερφός σου είναι και πάνω από όλα, σταμάτα να φοβάσαι. Μη τους αφήνεις να σε τρομοκρατούν. Αυτά τα τόσο απλά μπορούν να σε αλλάξουν και αυτόματα θα αλλάξει και ο κόσμος. Ο τρόπος που φερόμαστε στους άλλους, δημιουργεί τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός, η πνευματική φτώχεια, το χρήμα θεός, το κέρδος σαν το νόημα της ζωής δημιουργεί την κόλαση. Η ενότητα, η συνεργασία, η αγάπη δημιουργεί τον παράδεισο.
Αν το καταλάβεις και σταματήσεις να είσαι ανθρωπάκι, έχεις ελπίδα, αν όχι…ο Δίας να βάλει το χέρι του…         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου