Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο εκσυγχρονισμός της καλτσοδέτας

To κακό με την κυβερνητική προπαγάνδα είναι ότι δεν ξέρεις από πού θα σου 'ρθει, σαν τον φουκαρά τον Αισχύλο, που του 'ρθε στο κεφάλι μια χελώνα, αφημένη από διερχόμενο αητό. Η δική μου χελώνα ήταν ένα κείμενο της καθηγήτριας Άννας Φραγκουδάκη, δημοσιευμένο στο «Βιβλιοδρόμιο» των Νέων, εκεί όπου ο κόσμος ψάχνει να βρει κανένα βιβλίο να ξεστραβωθεί κι αντί βιβλίου διαβάζει ότι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ευθύνεται η ανομία που καλλιέργησε η Αριστερά. Τι πρωτοφανές, τι πρωτάκουστο, τι πρωτότυπο!
Ως παράδειγμα ανομίας η κ. Φραγκουδάκη υπεδείκνυε την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ και την απόφασή του να καταθέσει το ποσό στο ΚΕΘΕΑ. «Όχι, ρε γαμώτο!», γρύλλισε ο χρυσαυγίτης. «Ο Τσίπρας ρε δεν πλήρωσε το χαράτσι! Πάμε ρε να σφάξουμε εφτά Πακιστανούς να ξεχαρμανιάσουμε!» Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο Χίτλερ εξωθήθηκε στο Ολοκαύτωμα επειδή η Ρόζα Λούξεμπουργκ σουλάτσαρε στο κέντρο του Βερολίνου χωρίς κάρτα δακτυλίου.

Τι παραδοξολογίες είναι αυτές, τι παραλογισμοί, τι επιχειρήματα που μετεωρίζονται μεταξύ γελοιότητας και γκεμπελισμού; Επιχειρήματα που, τηρουμένων των αναλογιών, μοιάζουν με τον παλαιό ισχυρισμό ότι οι Εδαϊτισες φορούσαν καλτσοδέτες, για να παρασύρουν στον κομμουνισμό τα αγνά παιδιά της αστική τάξης. Τι είναι αυτό που ζούμε, είναι απλώς υπερβάλλων ζήλος των υπηρετών του συστήματος; Είναι κι αυτό, είναι όμως και κάτι ακόμη χειρότερο: Είναι ακραίος δογματισμός, ιδεολογική τύφλωση, πίστη ότι εκεί κάπου στο στερέωμα υπάρχει το Θαβώρειον Φως του εκσυγχρονισμού και ότι οι επί της γης προφήτες του οφείλουν να το μεταλαμπαδεύσουν στον χοντρό λαό, ακόμη και με τον βούρδουλα. Το ότι ο «εκσυγχρονισμός» τους είναι, ιδίως σε περιόδους κρίσης, το προσωπείο ενός φονικού νεοφιλελευθερισμού που αφήνει ξωπίσω του ανθρώπινα θύματα, αυτό δεν πτοεί τους προφήτες; Σιγά μην πτοηθούν. Σιγά μην πτοηθούν αυτοί που ανέχθηκαν τις παράπλευρες απώλειες, δηλαδή τη σφαγή των αμάχων, στην Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να επιβληθεί η παγκόσμια τάξη.
ΥΓ: Άτυπος ηγέτης των υποστηρικτών της εισβολής στην Γιουγκοσλαβία ήταν ο Νίκος Μπίστης, που σήμερα είναι επικεφαλής της επιτροπής για τη διεύρυνση της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτό δεν θα είναι διεύρυνση, θα είναι εξάπλωση, γι' αυτό εμβολιαστείτε επειγόντως.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου