Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρετεντέρης και η ποδάγρα

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά εδώ και δυο μήνες οι παθήσεις σας, παθήσεις οξείες και χρόνιες, ελαφρές και βαριές, σπάνιες και τετριμμένες, θρέφουν τους αστέρες της τηλεόρασης, τους θρέφουν κυριολεκτικώς, τους δίνουν ψωμάκι γλυκό και πολύσπορο. Η ποδάγρα σας τρέφει τον Πρετεντέρη, η σκωληκοειδής σας απόφυση τον Ευαγγελάτο, η παρά φύση έδρα σας τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, η δυσεντερία σας τον Καψή, η συχνουρία σας τον Σρόιτερ. Οι κυρίες ψωμίζονται από πιο κυριλέ ασθένειες: Η Στάη από το σύνδρομο Μιγιάγκι, η Χούκλη από τη νόσο του Κρον, η Κοσιώνη από τη νόσο του Χάντιγκτον, η Τρέμη από το σύνδρομο Λου Γκέριγκ.

Πρόκειται για ντηλ σατανικό, που αποδεικνύει ότι το σύστημα είναι πανούργο, ευέλικτο και άκρως ανθεκτικό: Πριν από δύο μήνες ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι καταργείται ο αριθμός 184, με τον οποίο έκλεινες ραντεβού με μια αστική μονάδα, και αντικαθίσταται από τέσσερις πενταψήφιους αριθμούς, η χρήση των οποίων κοστίζει από 1 έως 1,20 ευρώ. Η εργολαβία ανατέθηκε άρον - άρον σε τέσσερις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες, τον ΟΤΕ, τη Βόνταφον, την Ειδησεοφωνική Ελλάς και ένα μεγάλο Call Center, προς όφελος εννοείται των ασφαλισμένων, διότι, Ουότσον, ό,τι είναι καλό για την General Motors είναι καλό και για την Αμερική. Κατόπιν τούτου, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πάνε απευθείας από τις τσέπες των ασφαλισμένων στις τσέπες των τηλεφωνικών εταιρειών και των καναλιών, που μας βομβαρδίζουν με άθλιες και εντέλει προσβλητικές διαφημίσεις υπόμνησης των νέων αριθμών. Τόσο άθλιες, που αρρωσταίνουμε από το κακό μας, παίρνουμε τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό και τσουπ, νά σου άλλο ένα ευρώ στο πουγκί των ερίφηδων.
Κάθε φορά που καλείτε τον ΕΟΠΥΥ για να τιθασεύσει την ατίθαση ποδάγρα σας, συμβάλετε εκόντες άκοντες στη διάσωση του μισθού του Ιωάννη Βαπτιστή Πρετεντέρη, δυναμώνετε τις φωνές που σας καλούν να καθίσετε ήσυχοι στο σπίτι και να περιμένετε να σας σώσει η κυβέρνηση ή έστω ο χάρος. Αλλά και να κατεβείτε στον δρόμο, είναι τέτοια η πλύση εγκεφάλου που έχετε υποστεί, που αντί να φωνάζετε "ένα, ένα, τέσσερα", θα φωνάζετε ρυθμικά "ένα και τέσσερα και πέντε, πέντε, τέσσερα", "ένα και τέσσερα και πέντε, πέντε, τέσσερα".
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου