Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το μαγικό ραβδί της End National Debt (END)

«Ως πότε, επί τέλους, Κατιλίνα, θα καταχράσαι της εγκρατείας μας;» (παράφραση Κικέρωνος)


Τι ακριβώς είναι εκείνο γιά το οποίο συμφωνούν απόλυτα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας; Με μεγάλο βάρος, θλίψη και καημό ο κάθε ένας τους το’ χει πικρό παράπονο, βαρύ σεκλέτι πως δεν διαθέτει το απαιτούμενο μαγικό ραβδί, γιά να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική μας κρίση.


Τούτο βέβαια δεν συνεπάγεται πως το απαιτούμενο μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Απλά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνούν απόλυτα πως δεν έχουν το απαιτούμενο μαγικό ραβδί στην κατοχή τους, ούτε οι ίδιοι ούτε τα κόμματά τους.



Η φιλανθρωπική όμως οργάνωση End National Debt (END) φαίνεται να κατέχει τούτο το περιζήτητο και απόλυτα απαιτούμενο μαγικό ραβδί, γιά το οποίο συχνά-πυκνά λαλούν οι Γιώργος Α. Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, γιά να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική μας κρίση. Αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση END επίσης κατανοεί πως η οικονομική μας κρίση δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της κοινωνικο-πολιτικής μας κρίσης.


Αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό στις δηλώσεις του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, Προέδρου της φιλανθρωπικής οργανώσεως END [1]. Καθόσον δεν είναι ποτέ δυνατόν να εξαλείψει ένας σωστός ιατρός το σύμπτωμα της οικονομικής μας κρίσης, χωρίς πρώτα να αρχίσει την απαραίτητη διάγνωση και μετά την θεραπευτική αγωγή καταπολέμησεως της γεννεσιουργού αιτίας, που δεν είναι άλλη από την πλήρη ακαταλληλότητα του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος γιά την ελληνική κοινωνικο-πολιτική μας ιδιοσυγκρασία.


Τους πυλώνες δε της γεννεσιουργού αιτίας παραθέτει συνοπτικά ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ. Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας  με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8: «Η όλη διαχείριση της κρίσης έγινε κατά τρόπο που επιχειρήθηκε να κρατηθεί αλώβητη η πρωτογενής αιτία» και σημειώνει ο Δρ. Κοντογιώργης πως: «δεν έχει αγγιχτεί το παραμικρό... από τους παράγοντες εκείνους που οδήγησαν στην κρίση» [2].





Ευοί Ευάν,


Νίκος Γεωργαντζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου