Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Με δύναμη από την Αθήνα Σε δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, καλούν τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΣΥ) και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Μετά από συνεννόηση, η μετακίνηση από την Αθήνα θα γίνει με ειδικά ναυλωμένα πούλμαν, ώρα 6:30 το Σάββατο, από το Πεδίο του Άρεως. Η επιστροφή από Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα, ώρα 21.30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΠΟΣΠΕΡΤ ή την ΠΟΕΣΥ.
Αγωγή Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητάει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση από την εφημερίδα "Το Χωνί" ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς. Η εφημερίδα δημοσίευσε έγγραφα βάσει των οποίων το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΝΠΔΔ του υπ. Γεωργίας) στο οποίο προεδρεύει ο Αλ. Σαμαράς επιδοτήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ αμέσως μετά την εκλογή του αδελφού του ως πρωθυπουργού.

Πρόσληψη Με την ιδιότητα του αρθρογράφου προσελήφθη στην εφημερίδα "Έθνος" ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής επίσης στα "Νέα" και το "Βήμα".
Άρχισαν τα όργανα Δύσοσμη η υπόθεση μεταφοράς του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Μέχρι το 2010 η ΕΡΤ κατέβαλλε στην εταιρεία Comart 440.000 τον χρόνο για την υπηρεσία. Όμως μετά από διαγωνισμό, διαπιστώθηκε ότι η ΕΡΤ μπορούσε να εισπράττει, αντί να καταβάλλει, περί τα 850.000 τον χρόνο, για την υπηρεσία. Πώς γίνεται αυτό; Οι εταιρείες μεταφοράς (διανομής και εκμετάλλευσης) τηλεοπτικού σήματος έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν από πλατφόρμες διανομής περιεχομένου σε όλο τον κόσμο, όπου το σήμα είναι κωδικοποιημένο, για συνδρομητές. Ο απερχόμενος τεχνικός διευθυντής τα καταγγέλλει ευθέως. Υπάρχει λόγος, κύριοι της ΕΡΤ, να πληρώνετε αντί να πληρώνεστε;
Πρώτη φορά Χωρίς την "Καθημερινή" τα περίπτερα την Παρασκευή. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν "μεμονωμένη" απεργία, μετά την απόλυση οκτώ συναδέλφων τους, από το μοντάζ της εφημερίδας και το πιεστήριο. Οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει περικοπές 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις εντός του 2012. Η διοίκηση της εφημερίδας αθέτησε την υπόσχεσή της.
των Συντακτών Στην τελική ευθεία η έκδοση της "Εφημερίδας των Συντακτών", από πρώην εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας". Αυτή την εβδομάδα θα περάσει από τη συνέλευση εργαζομένων -μετόχων η έγκριση του διευθυντή, ο οποίος, όπως λέγεται, θα είναι ο Νικόλας Βουλέλης. Το κτήριο στην Κολοκοτρώνη είναι διαμορφωμένο και αναμένεται εντός των ημερών ο τεχνικός εξοπλισμός. Το προσωπικό διατηρείται στα 100 άτομα, εκ των οποίων 70 δημοσιογράφοι.

Α.Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου