Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Αντίο Ελλάδα» λένε μάνατζερ σε έρευνα της Roland Berger

Την άποψη πως σύντομα η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εκφράζουν μάνατζερ σε σχετική έρευνα που παρουσιάζεται σήμερα από την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Η εφημερίδα αναφέρει, σύμφωνα με την DW, ότι οι αρνητικοί οιωνοί πυκνώνουν και περιπλέκουν τη στάση που θα κρατήσει η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η έρευνα της γερμανικής συμβουλευτικής εταιρείας Roland Berger διεξήχθη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και αφορά στις εκτιμήσεις κορυφαίων διευθυντικών στελεχών και οικονομικών συμβούλων σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τους 5.000 ερωτηθέντες, απάντησαν τελικά οι 600. Το 61% των ευρωπαίων στελεχών περιμένουν στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πιο απαισιόδοξοι μάλιστα φαίνονται οι μάνατζερ στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη πλήττονται σφοδρά από την κρίση: την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με το 76% να βλέπει επίσης πολύ πιθανή την άμεση έξοδο της Ελλάδας.

Πολλά από τα διευθυντικά στελέχη που ερωτήθηκαν, αναμένουν επίσης ότι και η Γερμανία θα βυθιστεί σε ύφεση, όσο οι οικονομικές της επιδόσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται για πολλά ακόμη συνεχόμενα τρίμηνα.

Παράλληλα στην έρευνα της Roland Berger εκτιμάται ότι πέντε στους έξι γερμανούς μάνατζερ θεωρούν ότι τα «χειρότερα» δεν έχουν έρθει ακόμη. Ωστόσο μόνο το 29% των ευρωπαίων ερωτηθέντων θεωρεί πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του κοινού νομίσματος. Σύμφωνα με την DW, που αναδημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, διαφορετικές είναι οι προβλέψεις εξ Ιαπωνίας, όπου η πλειοψηφία των συμμετεχόντων βλέπει την ευρωζώνη να θρυμματίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου