Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις γκαγκά

Θα του σηκωθεί η τρίχα όποιου πάρει την απόφαση να διαβάσει το non paper της τρόικας για τα εργασιακά. Οι τύποι δεν ξεπερνούν μόνο τα όρια της εντολής τους, όπως είπε η Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ. Ούτε επιδεικνύουν μόνο τις ιδεολογικές εμμονές τους, όπως είπε ο Χατζηζωκράτης της ΔΗΜ.ΑΡ. Ούτε είναι μόνο τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες όπως είπε ο άγριος -στα λόγια- πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Εκτός απ' όλα αυτά είναι και βλαμμένοι.
Βλαμμένοι, μάλιστα. Διαταραγμένοι, αποβλακωμένοι, καμένοι, καψούλια, πώς το λένε. Γκαγκά, για να αντιγράψουμε τους πιτσιρικάδες. Διότι καλά να έχεις εμμονές, να ψάχνεις με ποιον τρόπο θα επιβάλεις καθεστώς δουλοπαροικίας, να θεωρείς τους εργαζόμενους μουλάρια και να ζητάς να τους φέρονται χειρότερα κι από μουλάρια. Αλλά να έχεις και μια επαφή γαμώτο με την πραγματικότητα, με τις επιπτώσεις που έχουν όσα προτείνεις και επιβάλλεις.

Και δεν μιλάμε εδώ για την πραγματικότητα της καταστροφής της οικονομίας και της χώρας. Ούτε για την πραγματικότητα των αριθμών - όσο πιο πολλά μέτρα για την ανταγωνιστικότητα λαμβάνονται με την πρόνοια της τρόικας, τόσο πιο βαθιά βουλιάζουμε κι εμείς και η ανταγωνιστικότητα, και όσο πιο πολλά μέτρα για την εξυγίανση λαμβάνονται με την πρόνοια της τρόικας, τόσο κατά διαόλου πάνε τα έσοδα. Μιλάμε για την πραγματικότητα τι μπορείς να περάσεις χωρίς να ανατινάξεις τα πάντα.
Να ζητάς έξι μέρες δουλειά, μείωση της αποζημίωσης για απόλυση, ωράρια του δέκατου όγδοου αιώνα, νέες μειώσεις του κατώτερου μισθού τέτοια εποχή; Ενώ επικρέμαται το πακέτο του τρόμου πάνω από τα κεφάλια των ιθαγενών; Και έχει αρχίσει ήδη να γίνεται της κακομοίρας όχι μόνο από συνταξιούχους, αλλά και υπεράνω υποψίας ευπρεπείς λειτουργούς, όπως οι δικαστικοί, οι διπλωμάτες και οι ένστολοι; Ε, είσαι γκαγκά, δεν χωράει αμφιβολία.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση κρέμεται από την έκθεση αυτών των τύπων. Αν ευαρεστηθούν, θα υπογράψουν το πιστοποιητικό αξιοπιστίας του Σαμαρά και θα πάρει η Ελλάδα την πολυπόθητη δόση. Τρεις γκαγκά δηλαδή -εκ γενετής, εξ ανωμαλίας ιδεολογικής, εξ υπερβολικής έκθεσης στην ακτινοβολία των αγορών; Αυτό θέλει ιατρική γνωμάτευση...- κυβερνούν την κυβέρνησή μας, συνεπώς κι εμάς. Και έχουν την εξουσία, με τη συνδρομή των δικών μας συνεργών τους, να ανατινάξουν τη χώρα. Βρε, πώς καταντήσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου