Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Έφεδροι τροϊκανοί!

Για νέου τύπου "εφεδρεία" ψάχνει τώρα η τρόικα εσωτερικού. Όπως συνέβη και με άλλα κρίσιμα θέματα, οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των τριών συγκυβερνώντων αρχηγών κρατούν μόλις λίγες μέρες. Και, κατά το καλογερικό έθιμο του διανυόμενου δεκαπενταύγουστου, το κρέας βαφτίζεται ψάρι!
Μπορεί για μερικές μέρες ν' αλλάξουν το όνομα της εφεδρείας. Όταν, όμως, έρθει η στιγμή, μέσα στο φθινόπωρο, θα καταστεί σαφές ότι η εφεδρεία, όπως και να ονομάζεται, ισοδυναμεί με απόλυση.
Δεν πρόκειται για ασκήσεις προσομοίωσης, ούτε για παιγνίδια μετωνυμιών. Πρόκειται για το δικαίωμα στην εργασία, το οποίο θα χάσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι το γκρέμισμα των δικαιωμάτων στον δημόσιο τομέα ακολουθείται από την κατακρεούργηση δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα. Κοινό το μέλλον των ανέργων...
Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναστήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και αλληλοϋπόβλεψης μεταξύ των πολιτών, ώστε να εφαρμόσει τη σκληρή, ταξική πολιτική της, εκμεταλλευόμενη τη διάσπαση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο υπουργός Εργασίας, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει χθες ότι είναι αδιανόητο να παίρνουν οι συνταξιούχοι 1.300 ευρώ, όταν ο βασικός μισθός πέφτει στα 550 ευρώ!

Προφανώς ο εν λόγω κύριος παριστάνει τον αφελή. Κάνει ότι δεν γνωρίζει πως οι συντάξεις αντιστοιχούν σε καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές επί 35 χρόνια. Οι συντάξεις συνιστούν περιουσιακό δικαίωμα. Η επιχειρούμενη ενοχοποίηση των συνταξιούχων για την κατάντια των μισθών και την ανεργία των νέων στην ουσία δείχνει τον δρόμο της μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και των μισθών σε φιλοδωρήματα.
Μόνον τα φερέφωνα της Μέρκελ δείχνει να σέβεται η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η ταύτιση του κυβερνητικού εκπροσώπου με το δημοσίευμα του "Spiegel", όπου ο Αλ. Τσίπρας θεωρείται ο πιο επικίνδυνος Ευρωπαίος πολιτικός. Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, το γερμανικό περιοδικό εξηγεί ότι ο Τσίπρας "θέλει να 'ποινικοποιήσει' την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και 'κυνηγά' την κυβέρνηση".
Το ενδιαφέρον τους είναι σαφές: θέλουν να κατασπαράξουν τη δημόσια περιουσία. Και συνειδητοποιούν ότι στην Αθήνα δεν βαφτίζουν όλοι το κρέας ψάρι! Η τρικομματική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως εφεδρεία της τρόικας και των πιστωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου