Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

"Ο πιο πρόθυμος υπουργός της τρόικας ο υπουργός Εργασίας"

Ως «τον πιο πρόθυμο υπουργό της τρόικας» χαρακτηρίζει τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Στρατούλης, που σημειώνει ότι «ο υπουργός Εργασίας δίνει καθημερινά εξετάσεις στην τρόικα για να θυσιάσει προς όφελος των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας συντάξεις, μισθούς, επιδόματα ανεργίας και προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα».
Ο Δ. Στρατούλης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση να μην απλώσει τα χέρια της «για να πάρει το ψωμί από το τραπέζι των συνταξιούχων», την ίδια ώρα που τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι ιδιωτικές τράπεζες και οι φοροφυγάδες κάνουν πάρτι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας» και καλεί τους ασφαλισμένους και τον λαό σε «παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να μην περάσει ο νέος σφαγιασμός συντάξεων, μισθών και κοινωνικών πολιτικών, που θα τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση και τη χώρα μας σε ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή».


Δ. Βίτσας: "Είναι κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον να τους σταματήσουμε"

Παράλληλα, από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, όπου μίλησε σε λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση των τριών λειτουργεί πάνω στο τρίπτυχο «ξεπουλάμε δημόσιο και δημόσια γη, λεηλατούμε μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα, συλλαμβάνουμε και καταστέλλουμε πολίτες, Έλληνες και μετανάστες» και κάλεσε όποιον δεν πείθεται «να ρίξει μια ματιά στο εκκαθαριστικό της εφορίας» και «να μιλήσει με τους κατοίκους της Χαλκιδικής, τους αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν άρον-άρον σε Κομοτηνή και Ξάνθη, στους μικρομέτοχους και εργαζόμενους της ΑΤΕ, στους χαλυβουργούς, τους απεργούς και τους άστεγους». Ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι «έχουμε μια καθαρή μνημονιακή κυβέρνηση, σύμμαχο των τοκογλύφων τραπεζιτών και της πολιτικής που έχει κορυφαίο στέλεχος την Μέρκελ. Είναι κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον να τους σταματήσουμε».

"Δημοκρατικό πανηγύρι συμμετοχής, αντίστασης και αλληλεγγύης η συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ"
Μιλώντας για τον ενιαίο πολιτικό φορέα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ ο γραμματέας του
ΣΥΝ υπογράμμισε ότι «θέλουμε όλη αυτή η διαδικασία να είναι ένα δημοκρατικό πανηγύρι συμμετοχής, αντίστασης και αλληλεγγύης. Στοχεύουμε στη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών, με ισχυρή παρουσία της νέας γενιάς. Θα στήσουμε οργανώσεις παντού, στη γειτονιά, τον χώρο εργασίας, τον κλάδο».
Ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ των εκατοντάδων οργανώσεων και των δεκάδων χιλιάδων μελών να είναι σε πλήρη αντιστοίχιση με τα προβλήματα της κοινωνίας. Η λαϊκότητα των συνελεύσεων και η δημοκρατικότητα των διαδικασιών το εγγυάται». Για το κυβερνητικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται υπογράμμισε ότι «συζητάμε για ένα πρόγραμμα κυβερνητικής εξουσίας που θα αξιοποιήσουμε ως μοχλό ώστε ναʼ χει η κοινωνία την πραγματική εξουσία. Παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμων πολιτικών ώστε ό,τι λέμε να το κάνουμε. Ένα πρόγραμμα που απαιτεί πολιτική βούληση και ένα γιγάντιο κίνημα που θα στηρίζει, θα ελέγχει, θα αποφασίζει, θα κάνει κριτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου