Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Σαμαράς έκανε αγωγή Στο ΧΩΝΙ και μας ζητάει 1.000.000 ευρώ!

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, επέδωσε σήμερα αγωγή με την οποία ζητά 1.000.000 ευρώ από Το ΧΩΝΙ και πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας μας.

Το Ινστιτούτο με πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μας ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επειδή:
  • αποκαλύψαμε ότι 22 ημέρες αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, το ΜΦΙ με πρόεδρο τον αδελφό του πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόκειται για επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του! Λεπτομέρεια: το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
  • αποκαλύψαμε ότι πήρε άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ ΑΦΟΥ ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • δημοσιοποιήσαμε τις επιχορηγήσεις και τα έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που παίρνει το ΜΦΙ, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου και την ώρα που οι προϋπολογισμοί των υπόλοιπων ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας πετσοκόβονται. Λεπτομέρεια: παραμένει ελλειμματικό. Λεπτομέρεια 2: και τον προηγούμενο χρόνο ήταν ελλειμματικό.
  • κάναμε ρεπορτάζ, ρωτήσαμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους και διαπιστώσαμε ότι οι αγρότες που είναι στο χωράφι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αγνοούν την ύπαρξη του Ινστιτούτου με τις επιχορηγήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού.
  • αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νεαπόλεως, μετά από αναφορά-καταγγελία δασολόγων του Λασιθίου της Κρήτης, διενεργεί από τον Ιούλιο του 2010 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του κόκκινου σκαθαριού και την εμπλοκή σε αυτή του Ινστιτούτου όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Λεπτομέρεια: Καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων, «ανομολόγητοι ιδιοτελείς σκοποί» από πρωτεργάτες της υπόθεσης.

Όταν ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ, μας απάντησαν ότι πήραν 12 εκατ. ευρώ επιχορήγηση γιατί «τόσα χρειάζονταν»! Μετά, μας απείλησαν τηλεφωνικά από το γραφείο του πρωθυπουργού! Στη συνέχεια, έστειλαν επιστολές που μας απειλούσαν με μηνύσεις και αγωγές! Ακολούθως, μας είπαν ότι δε θα ασχοληθούν ξανά μαζί μας! Τώρα, θέλουν να μας φοβερίσουν, απειλώντας μας με οικονομική εξόντωση. Ζητούν ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από πέντε δημοσιογράφους.

Εμείς τους απαντάμε ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ με ρεπορτάζ και νέες αποκαλύψεις.

Διαβάστε τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου