Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ολοταχώς προς τη «Δημοκρατική Δεξιά»

του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Πού τον ψώνισε τον επί του Τύπου εκπρόσωπό του ο Φώτης Κουβέλης; Αν ήθελα να μιμηθώ τα κρύα αστειάκια του, θα πρόσθετα: στο ΚΛΙΝ τον βρήκε;
Αφήνω όμως στον Χάρι Κλιν αυτού του τύπου τα παίγνια και αναρωτιέμαι: αυτός ο σοβαρός (ή σοβαροφανής;) άνθρωπος, ο επί δεκαετίες σύντροφός μας και κορυφαίο στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, τι έπαθε;
Εννοώ φυσικά το Φώτη Κουβέλη, που ανέχεται ως εκπρόσωπό του τον κύριο Ανδρέα Παπαδόπουλο (αυτόν με το γράσο στο μαλλί).
Η τελευταία κρυάδα του τι στόχο έχει;

Αντιγράφω: "Ο κ. Τσίπρας αρέσκεται στις ατάκες και σήμερα δεν είναι χρήσιμες, σήμερα χρειάζονται προτάσεις" (...) "Ελπίζω να μη στείλει φυλακή ο κ. Στρατούλης και τον κ. Τσίπρα".
Εκπρόσωπος αντισυριζικού αγώνα είναι; Διότι έχει βγάλει τον σκασμό για κάποια άλλα ασήμαντα θέματα, όπως η βουβή παρουσία Στουρνάρα στο Ecofin, η επιτυχής έκβαση του πρώτου γύρου επαναδιαπραγμάτευσης του Αντώνη με τον Φώτη και του Φώτη με τον Βαγγέλη, η επιτυχής διαρκής αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος κ.λπ. κ.λπ.
Τελοσπάντων, αυτός "γνωρίζει" (... "όσοι σηκώνουν τους τόνους σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουν ποια είναι τα προβλήματα της χώρας"), θέλει προτάσεις (π.χ. στα 400 ευρώ όλες οι συντάξεις;) και αναγορεύει σε Ροβεσπιέρο τον σύντροφο Στρατούλη (α ρε Κάρολε, την επί του κάλαμου καβάλα δεν την ανέλυσες επαρκώς).
Όλα αυτά θα ήταν πολύ διασκεδαστικά αν δεν αφορούσαν ένα κόμμα που στον τίτλο έχει τον όρο "Αριστερά".
Ξέσκισαν οι άλλοι το "σοσιαλιστικό", ε, να μην περιλάβουμε λίγο και την "Αριστερά";
Αντε, παιδιά, δεν νομίζω να είναι κατοχυρωμένος από άλλους ο τίτλος "Δημοκρατική Δεξιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου