Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η τρόικα αξιολογεί την τρόικα εσωτερικού

Αν δεν ήταν αρκετές οι ενδοκυβερνητικές διαφοροποιήσεις για την... ερμηνεία της πολυδιαφημισμένης σύσκεψης που έγινε την Τετάρτη, ήρθαν οι πράξεις των ημερών που ακολούθησαν για να αποκαλύψουν πλήρως την απόλυτη απουσία κάθε σκέψης επαναδιαπραγμάτευσης αλλά και ουσιαστικού σχεδίου για το αύριο της χώρας.
Όσα στομφώδη ειπώθηκαν κυρίως προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά για προετοιμασία επαναδιαπραγμάτευσης, "αποδέσμευση" από το δεύτερο Μνημόνιο ή σταδιακή "απαγκίστρωση" πολύ γρήγορα εξατμίστηκαν και τώρα μεταλλάχθηκαν σε... επαιτεία τρίτου Μνημονίου!
Όλη η προσπάθεια που "καταβάλλει" η κυβερνητική τρόικα εξαντλείται στην κατάρτιση ενός "νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος", δηλαδή του νέου Μνημονίου που ευελπιστεί παρουσιάζοντάς το στην καθαυτό τρόικα να πάρει παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Βλέποντας η κυβερνητική τριανδρία να μη βγαίνουν οι λογαριασμοί, αποφάσισε, αντί να λογαριαστεί με την τρόικα, να λογαριαστεί με την κοινωνία που ήδη ισοπεδώνεται από τη μνημονιακή συνταγή.
Με περισσό θράσος ο επονομασθείς και ενδοκυβερνητικά "αρσιβαρίστας" υπουργός Εργασίας, έσπευσε να αναγγείλει τη νέα τσεκουριά κατά 22% στα εφάπαξ, ενώ με θαυμαστή ταχύτητα είδαμε και την κυβερνητική επαναχρησιμοποίηση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη "Χαλυβουργία".

Βλέπετε οι ευπειθείς μαθητές της μνημονιακής συγκυβερνητικής συνέχειας πρέπει γρήγορα να δώσουν διαπιστευτήρια στην τρόικα εν όψει της αξιολόγησής τους μέσα στην εβδομάδα, αλλά και μέσα στο καλοκαίρι.
Όταν στερείσαι πραγματικού σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας, όταν αυτοπροσδιορίζεται ως πιστός διεκπεραιωτής του Μνημονίου και όταν οι πρακτικές σου επαναλαμβάνουν τον αυταρχισμό ως επίδειξη "πολιτικής" τότε με βεβαιότητα οδηγείσαι σε χειρότερα αδιέξοδα από τις προηγηθείσες μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου.
Με επίδειξη πυγμής και άφθονες περικοκλάδες προπαγάνδας στο εσωτερικό και ενδεή προσαρμοστικότητα στις παραγγελίες από την τρόικα και το ευρωδιευθυντήριο μόνο επαναδιαπραγμάτευση δεν κάνεις.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε να συναντήσει την υπαλληλική τρόικα που έρχεται τις επόμενες ημέρες και μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρας πρότεινε έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για αναζήτηση νέου σχεδιασμού για την ελληνική περίπτωση επέδρασε και στην επίσπευση της ανακοίνωσης για συναντήσεις του πρωθυπουργού με Λαγκάρντ και Ντράγκι τέλη Αυγούστου, ενώ προβλέπεται επίσκεψή του σε Παρίσι και Βερολίνο.
Με μνημονιακή προσήλωση και σκληρά μέτρα λιτότητας σε εξέλιξη από την κυβέρνηση δεν θα σταματήσει η καταστροφική για τον τόπο πορεία.
Με το σύνδρομο του καλού μαθητή η κυβέρνηση ελπίζει σε "ικανοποιητική" αξιολόγηση από την τρόικα χωρίς να βλέπει την απόλυτη χρεωκοπία που επέρχεται. Οι κοινωνικές αντιφάσεις, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, ο αγώνας για πολιτική αντίστροφη πορείας είναι μπροστά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου