Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Άσχετος δεν είναι κατά κανέναν τρόπο ο Γερμανός τραπεζίτης Γιέργκ Ασμουσεν. Κάθε άλλο. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Φαίνεται όμως ότι είναι αδίστακτος ψεύτης, αφού για να υποστηρίξει τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις προβλέψεις του μνημονίου, ισχυρίστηκε ότι ο μέσος μισθός των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι…
3.000 ευρώ!
Στην πραγματικότητα -και μιλάμε για τα μεικτά- ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στο μισό του ποσού που ανέφερε ο Ασμουσεν: στα 1.600 ευρώ.
Δεν είναι όμως ο Άσμουσεν ο μόνος Γερμανός αξιωματούχος που δείχνει προκατάληψη κατά της Ελλάδας. Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο άλλος Γερμανός που έχει διοριστεί ……«αποικιακός κυβερνήτης» της χώρας μας εκ μέρους της Ε.Ε. επισκέφθηκε προχτές τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιμονή ήταν….γιατί ανασυστήθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας!
Στη χώρα που είναι πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, ο Γερμανός υπονοούσε ότι θεωρεί περίπου…..σκάνδαλο το ότι έχει η Ελλάδα υπουργείο Ναυτιλίας! Λες και φτιάξαμε….υπουργείο Αντιμετώπισης Χιονοστιβάδων ή υπουργείο Προστασίας από τις Αμμοθύελλες!
Δεν σταματάει εδώ ο κατάλογος. Μας είχαν φάει τα αυτιά προεκλογικά η Γερμα­νίδα καγκελάριοςΑνγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πλειάδα Γερμανών υπουργών και αξιωματούχων πάσης φύσεως ότι αν οι Έλληνες εκλέξουν πρωθυπουργό τον Αλέ­ξη Τσίπρα, θα μας διώξουν ουσιαστικά από το ευρώ και θα χρεοκοπήσουμε.
Μάλιστα. Τελικά οι Έλληνες ψη­φοφόροι, πειθόμενοι εν μέρει και τοίδ Γερμανών ρήμασι, εξέ­λεξαν πρωθυπουργό τον ομοϊδεάτη των Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιπών δεξιών Γερ­μανών, Αντώνη Σαμαρά.
Τι κέρδος είχαμε; Ας απολαύσουμε τι γράφει το δεξιό γερμανικό περιοδικό «Φόκους», διαβόητο πλέον για την εχθρότητα του απέναντι στη χώρα μας και στον λαό μας: «Αν παραμείνουμε σκληροί, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στα μέσα Αυγούστου»! Αυ­τό αναφέρει σε τίτλο του τεύχους του που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα και υποτί­θεται ότι αυτή είναι δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» του γερμανικού κράτους.
Το περιοδικό επικαλείται και «αυτήκοο μάρτυρα» για το τι είπε την Παρασκευή ο Σόιμπλε στους δεξιούς βουλευτές: «Χωρίς εξωτερική υποτίμηση, οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν»! Το «Φόκους» εξηγεί στους αναγνώστες του: «Τι εννοούσε με αυτό ο Σόιμπλε, οι βουλευτές το κατάλαβαν πολύ καλά: τηνπιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήδη φέτος»!
Έξοχα. Οι Έλληνες έβγαλαν πρωθυπουρ­γό τον δεξιό Σαμαρά και οι δεξιοί Γερμανοί μας λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε τον Αύγου­στο και θα βρεθούμε εκτός ευρώ πριν τελειώσει η χρονιά! Έκτακτα! Αυτό σημαίνει γερμανική, ευρωπαϊκή και δεξιά αλληλεγγύη!
Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι θα γίνουν αυτά που αναφέρει το «Φόκους». Τα αναπαράγουμε όμως για να δείξουμε ότι, παρά την εκλογική νίκη της ΝΔ και τον σχηματι­σμό μνημονιακής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, η γερ­μανική προπαγανδιστική υπονόμευση της Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, χωρίς κανέναν φραγμό. Οι Γερμανοί δεν υπονομεύουν τον αριστερό Τσίπρα, υπο­νομεύουν ανενδοίαστα τον δεξιό Σαμα­ρά.
Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική πο­λιτική είναι εχθρική απέναντι στην Ελλάδα όχι από ιδεολογική προ­κατάληψη αναλόγως του αν στην Αθήνα υπάρχει αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση. Είναι εχθρική επειδή πηγάζει από στρατηγικές επιλογές του Βερολίνου, άρα το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο και πολύ πιο δυσεπίλυτο.
Και κάτι τελευταίο, θυμάστε βέβαια εκεί­νο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν να μας δώσει η ΕΕ τον Μάιο για την ελληνική οικονομία και δεν μας το έδωσε. Προχτές καταλάβαμε γιατί οι Ευρωπαίοι απατεώνες δεν το εκταμίευσαν τον Μάιο: μας «έφαγαν» τα 450 εκατομμύρια ως… συνεισφορά της Ελλάδας στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανι­σμό στήριξης! Μας τα χρέωσαν και τα κρά­τησαν οι ίδιοι! Για να μη νομίζουμε ότι «λαμόγια» έχει μόνο η Ελλάδα…
ΝΕΟΝΑΖΙ
Ιδού με ποιους έχουμε να κάνουμε
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας Χάιντς Φρομ εξαιτίας της βαρύτατης υποψίας ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας αυτής συγκάλυπταν τη δράση νεοναζιστικής συμμορίας Γερμανών δολοφόνων που είχε σκοτώσει οκτώ Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία, έναν Έλληνα και μία αστυνομικό.
Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μία ημέρα αφότου ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας παρήγγειλε να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα για τη δράση αυτής της νεοναζιστικής ομάδας, ο επικεφαλής τμήματος της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας κατέστρεψε επτά φακέλους της υπηρεσίας αυτής!
Όποιος νομίζει ότι ο ναζισμός ανήκει αμετάκλητα στο παρελθόν της Γερμανίας, κάνει λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου