Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΛΑ...

 Η χώρα πέρασε σε άλλη εποχή, στέλνοντας τα παραδοσιακά κόμματα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η αλαζονία της εξουσίας τέλειωσε και οι Έλληνες δεν έπεσαν στην παγίδα του τρόμου που προσπάθησαν να τους ρίξουν. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς θα καταφέρει να κάνει κυβέρνηση δεξιόστροφη, η ο Τσίπρας κυβέρνηση αριστερόστροφη, η αν τελικά θα πάμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.
Όμως έχουμε κάποια δεδομένα, που μπορούμε να αναλύσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα, που αν κρίνω από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, των πρώην κομμάτων εξουσίας, αρνούνται να καταλάβουν Το ίδιο φυσικά και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, με τους δημοσιογράφους – εκπροσώπους κομμάτων, που κόντευαν να πάθουν εγκεφαλικό.
Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση και να ρωτήσω, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, που έβγαλε νικητή τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο, αυτούς δηλαδή που τα ΜΜΕ πολέμησαν με λύσσα, δεν πρέπει οι Πρετεντεροκαψηδοτρέμηδες να απολυθούν?
Ανέλαβαν μια δουλειά, να στηρίξουν τα κόμματα του μνημονίου και αυτά καταποντίστηκαν. Δεν είναι μακριά η μέρα, που αυτοί οι κουστουμάτοι δημοσιογράφοι, με τους τεράστιους μισθούς, που ζητάνε από τον κόσμο να ζήσει με 300 ευρώ, θα πάθουν ότι και τα κόμματα του μνημονίου. Ο κόσμος ξύπνησε και κατάλαβε. Ακούω στα ραδιόφωνα, από το πρωί, τον κόσμο να ζητάει να τιμωρηθούν και οι δημοσιογράφοι. Όχι γιατί ο κόσμος είναι κακός και ζητάει αίμα, αλλά γιατί κατάλαβε πόσο διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα και πόσο διαπλεκόμενα είναι τα ΜΜΕ με τους πολιτικούς.
Ακόμα και στην μάχη της ενημέρωσης, νίκησαν οι αφανείς δημοσιογράφοι, αυτοί που δεν έχουν τεράστιους μισθούς, που δεν εργάζονται στα μεγάλα κανάλια. Νίκησαν οι δημοσιογράφοι του ίντερνετ, νίκησαν τα μπλόκ, οι φωνές οι ελεύθερες, που έβγαζαν τα σκοτάδια του μνημονίου και δεν μίλαγαν για την «ευλογία» του μνημονίου.
Κανονικά θα έπρεπε, αν οι μεγαλοεκδότες καταλάβουν τι μήνυμα έστειλε ο Ελληνικός λαός, να τους προσλάβουν και να αλλάξουν τα κανάλια τους. Γιατί ο Ελληνικός λαός, ψήφισε και για τα ΜΜΕ, ψήφισε και είπε δεν σας γουστάρω πια, σας βαρέθηκα, βαρέθηκα τα ψέματα σας, την προπαγάνδα σας, την τρομοκρατία που μου ασκείται τόσα χρόνια.
Έβλεπα τα αποτελέσματα στα γνωστά μνημονιακά κανάλια και οι γνωστοί μνημονιοδημοσιοράφοι, ήταν έτοιμοι να πάθουν τέσσερα εγκεφαλικά και δώδεκα εμφράγματα καπάκι. Είχαν κοκκινίσει από το κακό τους και έλεγες, τώρα θα γίνει το μπαμ και θα σκάσουν. Πραγματικά μεγάλη πλάκα.
Πάμε όμως και στα πολιτικά συμπεράσματα, πάνω από το 65% του Ελληνικού λαού, ψήφισε όχι στο μνημόνιο και πάνω από όλα, απονομιμοποίησε την κυβέρνηση Παπαδήμου, έστω και αναδρομικά. Φώναξε με την ψήφο του, πως δεν αναγνωρίζει όλα αυτά που υπέγραψαν κάποιοι μόνοι τους, χωρίς να μας ρωτήσουν. Με λίγα λόγια, όλες αυτές οι υπογραφές, δεν έχουν πλέον λαική νομιμοποίηση και πρέπει να καταγγελθούν. Η επόμενη λοιπόν κυβέρνηση, μπορεί να πει στην Μέρκελ, λυπάμαι, αλλά ο λαός μου δεν σας αναγνωρίζει. Αυτό το αποτέλεσμα, μαζί με την νίκη του Ολάντ στην Γαλλία, είναι η αρχή ενός μετώπου αντίστασης στον ολοκληρωτισμό της Γερμανίας. Είναι η αρχή, θα ακολουθήσουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Πολωνία και άλλες χώρες. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει και είναι πόλεμος για μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών και όχι για μια φασιστική Ευρώπη των αγορών.
Ο κόσμος κατάλαβε, πως όταν είσαι άνεργος, άστεγος, η ζεις σε έναν εργατικό μεσαίωνα, δεν ζεις στην Ευρώπη, αλλά στο Μπαγκλαντές. Δεν γίνεται το 90% του κόσμου να ζει στο Μπαγκλαντές, για να μπορεί το 10% να ζει στην Ευρώπη.
Η θα ζούμε όλοι στην Ευρώπη, σε μια δημοκρατική, πολιτισμένη Ευρώπη, η πάμε όλοι να ζήσουμε χωρίς αυτή. Η Ελλάδα πάντα ζούσε στην Ευρώπη, για να το πω καλύτερα, η Ευρώπη ζούσε στην Ελλάδα, η Ευρώπη έμαθε από την Αθηναική δημοκρατία και τους Έλληνες φιλόσοφους και ξεπέρασε τον Μεσαίωνα, ανακαλύπτοντας τον διαφωτισμό. Στην Ελλάδα το χρωστάει και η Ελλάδα πάλι θα είναι αυτή που θα νικήσει τον νέο μεσαίωνα των αγορών και θα φέρει ξανά σε όλη την Ευρώπη την δημοκρατία, την ισότητα και την ελευθερία.
 .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου