Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αttac: Ούτε απειλές ούτε εκβιασμούς: να μιλήσουν οι λαοί!

«Λιτότητα ή χάος» είναι το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών, όπως του Μπαρόζο, της Μέρκελ, του Ντράγκι κ.ά., προς τους λαούς της Ιρλανδίας και της Ελλάδας.
Η ευρωπαϊκή ελίτ προωθεί τη λιτότητα χωρίς τέλος και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, παρά την έκδηλη αντίθεση των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι αποκηρύσσουν την επικίνδυνη, κοινωνικά άδικη και γελοία αυτή πολιτική, που οδηγεί την Ευρώπη στην ύφεση και στην κοινωνική κρίση.
Τώρα που οι εκλογές στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτόν τον προσανατολισμό, η ελίτ καταφεύγει στην απειλή της απομόνωσης και της οικονομικής καταστροφής προκειμένου να εκβιάσει τους λαούς αυτούς. Αν, για τους Ευρωπαίους ηγέτες, η συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει αποδοχή της λιτότητας, είναι πιο προφανές από ποτέ ότι πρέπει να ανατρέψουμε το νεοφιλελεύθερης έμπνευσης νομισματικό καθεστώς και την κυριαρχία των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Αν οι λαοί της Ιρλανδίας και της Ελλάδας επιλέξουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά της λιτότητας, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι. Εμείς, οι πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ερωτηθούμε. Ωστόσο, η σκέψη μας είναι με τους Ιρλανδούς και τους Έλληνες, αφού οι εκλογές αυτές μπορούν να ανακόψουν την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική κατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση πραγματικά εναλλακτικών, ευρωπαϊκών λύσεων για την έξοδο από την κρίση.

Είναι καιρός να ανακόψουμε τη λιτότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να ανατρέψουμε τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και να απορρίψουμε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει!

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Attac
Υπογράφουν οι οργανώσεις Attac της Νορβηγίας, Φινλανδίας, Δανίας, Ισλανδίας, Πολωνίας, Βελγίου-Βαλονίας, Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου