Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Spiegel: Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη

Πρωτοφανή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ εξαπολύει το Der Spiegel, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ακολουθεί καταστρέφει την Ευρώπη. Μάλιστα, στο σχετικό άρθρο, το γερμανικό περιοδικό δεν διστάζει να παρομοιάσει τη σημερινή Ευρώπη με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

«Η Μέρκελ και η εφημερίδα Bild καλλιεργούν ένα κλίμα στον μέσο Γερμανό πως πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματά του. Πρώτον αυτό είναι λάθος και δεύτερον διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Αν οι Γερμανοί στρέψουν την πλάτη τους στην Ευρώπη απειλείται η Δημοκρατία», γράφει ο δημοσιογράφος Γιάκομπ Αουγκστέιν και συνεχίζει:

«Ένας οδηγός οδηγεί στην εθνική οδό και ακούει στο ραδιόφωνο πως κάποιος οδηγεί αντίθετα στο ρεύμα. Τότε αυτός αναφωνεί «Ένας; Αυτοί είναι δεκάδες!». Η Μέρκελ είναι αυτός ο οδηγός. Και η πολιτική της, το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέρκελ είναι αυτή που καλλιεργεί τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στο μέσο Γερμανό, κάνοντάς τον να πιστέψει πως η Ευρώπη είναι κάτι που δεν αφορά στην Γερμανία.

«Το επιχείρημα που αναφέρεται στα λεφτά των Γερμανών είναι ένα κακό επιχείρημα. Τόσο η Μέρκελ όσο και η Bild πιστεύουν πως μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν ευρωπαϊκό και έναν γερμανικό τρόπο. Δεν υπάρχει όμως γερμανικός τρόπος. Αν καταρρεύσει το ευρώ, ακόμα και η Συνθήκη Σένγκεν, τι ακριβώς θα κάνει με τα 60 χαμένα χρόνια ευρωπαϊκής ενοποίησης; Μήπως σκοπεύει να εστιάσει στην Κίνα»;, αναρωτιέται ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου