Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ Η ΕΛΠΙΔΑ?

Του Χρίστου Λογαρίδη

ΠΕΘΑΝΕ Η ΕΛΠΙΔΑ?

Δευτέρα πρωί, λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και σκέφτομαι τι τίτλο να βάλω σε αυτό το άρθρο. Μια από τα ίδια? Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς? Ζήτω το μνημόνιο? Νίκησε ο φόβος? Πέθανε η ελπίδα? Δυστυχώς για όλους μας, η αλήθεια είναι πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα θα δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα του μνημονίου, τώρα θα δούμε τα νέα χαράτσια, νέους φόρους, την αρχή του τέλους της Ευρώπης.
Ένας ολόκληρος μηχανισμός τρόμου στήθηκε σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους Έλληνες και τα κατάφερε. Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης 24 ώρες το 24ωρο, ασκούσαν μια απίστευτη πίεση, έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό στον Ελληνικό λαό, να ψηφίσει υπέρ του μνημονίου. Και τα κατάφεραν. Υπήρξε ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός, που πρέπει να αναλύσουμε στο μέλλον, η δύναμη των μέσων ενημέρωσης. Ξαφνικά, οι πολίτες, αντί να βλέπουν την ζωή τους, να σκέφτονται και να αποφασίζουν με βάση τα βιώματα τους, αποφάσισαν με βάση την τηλεόραση. Το Μάτριξ, δηλαδή η εικονική πραγματικότητα, ο ψεύτικος κόσμος, σε όλο του το μεγαλείο. Όμως για την δύναμη του Μάτριξ, έχουμε χρόνο να μιλήσουμε στο μέλλον, τώρα ας δούμε τι φέρνει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, γεννήθηκε το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, ώστε ποτέ πια να μην ζούσε η ανθρωπότητα άλλον ένα πόλεμο. Γεννήθηκε η ενωμένη Ευρώπη, ώστε ποτέ πια η Γερμανία, να μην φέρει στην Ευρώπη την καταστροφή. Τελικά κατάφεραν ακριβώς το ανάποδο. Ζούμε έναν πόλεμο, σε οικονομικό επίπεδο, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα, φτώχια, ύφεση που μόνο σε πόλεμο θα μπορούσαμε να ζήσουμε, και φυσικά χιλιάδες νεκρούς από αυτοκτονίες, ενώ οι νεκροζώντανοι, αυτοί που έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν ακόμα, αυτοί που είναι ζωντανοί, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν, κοντεύουν να γίνουν πλειοψηφία.
Η Ευρώπη, δεν είναι πια η Ευρώπη που θα προστάτευε τους λαούς της, την ειρήνη και την δημοκρατία. Η Ευρώπη είναι πια μια τράπεζα, οι ευρωπαίοι δεν είναι πια άνθρωποι, αλλά αριθμοί, η ζωή δεν έχει καμιά αξία, είναι ένα προιόν, που πουλιέται και αγοράζεται, ενώ η δημοκρατία μοιάζει πια με ανέκδοτο.
Όλοι ξέρουν, πως από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει η αντίσταση, η επίθεση των ανθρώπων στις αγορές, η απελευθέρωση της ζωής. Όλη η Ευρώπη είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στην Ελλάδα. Περίμενε να ανάψει το φυτίλη της αλλαγής, που θα έφερνε ένα ντόμινο σε όλη την Ευρώπη, που θα έβαζε την ζωή, τους ανθρώπους πάνω από τις τράπεζες. Οι λαοί της Ευρώπης είναι απογοητευμένοι από χθές. Νίκησε η Ευρώπη τράπεζα, έχασαν οι άνθρωποι. Νίκησε ο φόβος, έχασε η ελπίδα, όχι στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον πλανήτη.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ που έλεγαν ναι σε όλα στους δανειστές δυνάστες, που ξεπούλαγαν την χώρα, με μόνο σκοπό να γλυτώσουν τη φυλακή για τα εγκλήματα που έκαναν. Σήμερα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσουν το ίδιο έργο.
Και μόνο το γεγονός πως Μέρκελ και Σόιμπλε, γέλαγαν και τα μουστάκια τους, αρκεί για να καταλάβουμε τι έγινε, ποιος νίκησε και ποιος έχασε. Άλλωστε ο Σόιμπλε, αμέσως έκανε δήλωση, πως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα χωρίς αλλαγές, γιατί ο Σαμαράς το έχει υπογράψει. Ο Σαμαράς, στις δηλώσεις του δεν είπε κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση, μίλησε μόνο για τις υπογραφές που έβαλε και πρέπει να σεβαστεί. Τόσο απλά. Το σύστημα δούλεψε και νίκησε. Ακόμα και ο Βενιζέλος, που έχει ένα κόμμα υπο διάλυση, θα συνεχίσει να κυβερνά. Ο άνθρωπος που λίγες μέρες πριν, στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, είπε πως αυτοί που αυτοκτονούν, είναι άρρωστοι, και δεν ευθύνεται η οικονομική κρίση και οι πολιτικές που εφάρμοσε, αποδεικνύοντας πως ζει σε άλλο κόσμο, θα συνεχίσει να κυβερνά. Το ίδιο και η Μπακογιάνη, που ο λαός την άφησε έξω από τη βουλή, με μαγικό τρόπο που παίζει με τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, θα συνεχίσει να κυβερνά. Θα συνεχίσουν να κυβερνούν χωρίς εμάς. Θα προσπαθήσουν να σώσουν το διεφθαρμένο τους σύστημα, τις τράπεζες, τις καρέκλες τους, τους διαπλεκόμενους εκδότες, αλλά όχι τους Έλληνες. Θα τα καταφέρουν όμως? Δύσκολα.
Τώρα είναι αναγκασμένοι να δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο. Τώρα είναι αναγκασμένοι να εφαρμόσουν πολιτικές που μόνο σε αποικίες εφαρμόζονται, τώρα είναι αναγκασμένοι να στείλουν στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες. Τώρα θα δούμε την κρίση τους να εξαπλώνεται μετά την Ισπανία, στην Ιταλία, ακόμα και στην Γαλλία, μετατρέποντας ολόκληρη την Ευρώπη σε ένα απέραντο Νταχάου.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Σε λίγο κανένας Έλληνας, κανένας Ευρωπαίος δεν θα τους πιστεύει, κανένας δεν θα έχει λόγο να φοβάται, από τη στιγμή που δεν θα έχει τίποτα να χάσει, γιατί θα τα έχει χάσει όλα. Σε λίγο θα μας φέρουν άλλο ένα μνημόνιο, το λένε όλοι οι οικονομολόγοι, άσχετο αν το ονομάσουν αλλιώς. Σε λίγους μήνες απλά θα καταρρεύσουν από τα αδιέξοδα που δημιουργούν και την πίεση του κόσμου που δεν θα αντέχει. Με αυτά τα δεδομένα, ο νικητής των εκλογών, που θα το δούμε καθαρά τους επόμενους μήνες, είναι ο Τσίπρας. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να τον βάλουν στην κυβέρνηση, ώστε να τον κάψουν. Δεν είναι όμως χαζός να πέσει στην παγίδα. Ξέρει πως σε λίγο, ο κόσμος θα του ζητήσει να τον γλυτώσει από το τραπεζικό Άουσβιτς που έφτιαξαν.
Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών, είναι το ΚΚΕ που καλείται να αλλάξει, αν δεν θέλει να εξαφανιστεί. Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Τώρα θα δούμε την ταινία, γιατί μέχρι τώρα βλέπαμε σκηνές από τα προσεχώς. Ο οικονομικός παγκόσμιος Αρμαγεδώνας, που θέλει να εξαφανίσει κάθε τι δημοκρατικό, κάθε ελευθερία, κάθε τι ανθρώπινο, ξεκίνησε. Αλλά δεν θα νικήσει        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου