Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ποιοι έκαναν την Ελλάδα τόσο φτωχή χώρα;


Χρήστου Δημήτρης
 
Πώς θα πάνε να διαπραγματευτούν την αλλαγή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης δύο ηγέτες που τα έχουν δώσει όλα, χωρίς καμιά επιφύλαξη και, κυρίως, που αποδοκιμάστηκαν σκληρά και χωρίς παρερμηνείες από τον ελληνικό λαό;
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση για να βγει από το αδιέξοδο, λένε Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς και όλα σχεδόν τα μνημονιακά ΜΜΕ που υπηρετούν το σύστημα. Ποιοι οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή; Τρεις μέρες μετά το σκληρό μήνυμα του ελληνικού λαού, που διέλυσε πέρα από κάθε πρόβλεψη τον καταστροφικό δικομματισμό, τόσο ο Σαμαράς, όσο κυρίως ο Βενιζέλος το έχουν ξεχάσει και κουνάνε το χέρι στον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε το 17% των ψήφων και μόνος του ή με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις είναι αδύνατον να κάνει κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
ΜΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ τίποτα περισσότερο από τον κ. Τσίπρα λένε και οι δύο αποτυχημένοι και τσουρουφλισμένοι αρχηγοί, παρά να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να έχει νόμισμα το ευρώ. Και ποιος λέει πως με τα 5 σημεία που πρότεινε για διαβούλευση ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ; Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Βάση ποιου ευρωπαϊκού νόμου ή συνθήκης μπορεί να γίνει αυτό; Κανενός! Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι με την πολιτική των Μνημονίων δεν οδεύουμε φουλαριστοί στη χρεωκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη; Δεν κατάλαβαν ακόμα πως οι Έλληνες εν πλήρει συνειδήσει καταδίκασαν και με το παραπάνω το Μνημόνιο της οικονομικής και κοινωνικής χρεωκοπίας;

ΝΑΙ, θα σου πουν αν το αναφέρεις, αλλά αν μας κόψουν, τα δάνεια θα χρεωκοπήσουμε. Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο όταν τα δάνεια δεν αφορούν τη λειτουργία της χώρας, αλλά κυρίως την πληρωμή των τοκοχρεωλυσίων, μεταφέροντας για σιγουριά και το σχετικό ταμείο στο Λουξεμβούργο, που μας φουσκώνουν ως κοινοί απατεώνες τοκογλύφοι οι πιστωτές που δανείζονται με 1% και μας δανείζουν με 4 και βάλε;

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ πως δεν έχουμε κανένα διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στα ευρωπαϊκά θηρία και το ΔΝΤ; Σοβαρά; Τότε ποιες διαπραγματευτικές δυνατότητες είχε η διαλυμένη Ρουμανία, που κατάφερε να αλλάξει τις μειώσεις μισθών που είχε κατ' εντολή του ΔΝΤ αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση που ανατράπηκε από τον αγανακτισμένο από την άγρια λιτότητα και τη φτώχεια λαό της; Δεν μετράει η Ρουμανία; Ας δούμε τι είπε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι. “Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων, διότι θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία και αυτό δεν πρέπει να συμβεί”. Ποιος, λοιπόν, δεν έχει διαπραγματευτικές δυνατότητες; Μόνο εκείνοι που αποδέχτηκαν αμαχητί, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση το πείραμα, το οποίο ομολόγησε ανερυθρίαστα ο ΓΑΠ και οι οποίοι φιλοδοξούν να κρατήσουν την εξουσία με κάθε μέσο ακόμα και ως υπάλληλοι των δανειστών.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ να διαπραγματευτούν την αλλαγή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης δύο ηγέτες που τα έχουν δώσει όλα, χωρίς καμιά επιφύλαξη και, κυρίως, που αποδοκιμάστηκαν σκληρά και χωρίς παρερμηνείες από τον ελληνικό λαό, για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος, με περισσό θράσος, έκρινε πως δεν του αρέσει (του λαού) να ακούει την αλήθεια; Δεν είναι θέμα γούστου ή αρεσκείας η ανεργία, η φτώχεια και τα λουκέτα στα μαγαζιά. Δεν είναι θέμα γούστου ή αρεσκείας η ευλογία της ζωής να έχει γίνει μαρτύριο και να επιμένουν οι καταστροφείς πως δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο στραβός γιαλός.
ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, δηλαδή; Εδώ έχουμε δύο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα, τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της και όχι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, αλλά επιμένουν πως αυτοί θα εξακολουθήσουν να κυβερνούν για να τη σώσουν ακόμα μία φορά. Ξεχνούν, ειδικά το ΠΑΣΟΚ, πως όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντα, αλλά με επικεφαλής τον ΓΑΠ σχεδίασαν το πείραμα το οποίο υπηρέτησε με πάθος για να διατηρηθεί στην εξουσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ως εδώ λοιπόν.
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι θέμα των οργάνων τους. Νου, ηλικία και γνώσεις διαθέτουν. Πολιτικές Μνημονίου με τους καταδικασμένους από τη λαϊκή ψήφο δεν θα συγχωρήσει ο λαός. Το ΚΚΕ κλείστηκε πλέον στο μοναστήρι και χτυπάει τις καμπάνες. Τρομάζει πλέον η λυσσαλέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ζήτησε η Αλέκα, ο λαός σίγουρα θα επανεκτιμήσει την ψήφο του προς την ηγεσία του Περισσού. Το ΚΚΕ που ξέραμε ως πολιτική δύναμη δεν υπάρχει.
ΕΛΠΙΖΩ και παρακαλώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν το αίσθημα ευθύνης που απαιτούν οι στιγμές. Δεν γίναμε ακόμα κυβέρνηση και χρειαζόμαστε πολλές επιπλέον δυνάμεις από την κοινωνία (πέρα από την ψήφο της) για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έρχονται και στις παγίδες που θα στηθούν μπροστά σε όλους. Αν μάλιστα τα στελέχη που βγαίνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές διαβάζουν προσεκτικά τις εκθέσεις της επιτροπής πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού ή έστω την "Αυγή", είμαι βέβαιος πως θα πείσουν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους πλέον δύσπιστους. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα φτωχή. Φτωχή την έκαναν αυτοί. Η Ελλάδα είναι και μπορεί σύντομα να γίνει από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Καλή σας μέρα.
d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου