Κυριακή 6 Μαΐου 2012

η γιορτη της δημοπρασιας

Του Χρίστου Λογαρίδη

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Σύντροφε πρώην καταναλωτή μεγάλη μέρα σήμερα, γιορτάζουμε την Ελληνική δημοπρασία. Ποιος θα διαπραγματευθεί καλύτερα το ξεπούλημα της χώρας? Ποιος θα σε πουλήσει σε καλύτερη τιμή? Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι σήμερα με την ψήφο σου να επιλέξεις, και γι αυτό σκέψου πριν αποφασίσεις.
Φυσικά, υπάρχουν και άλλα θέματα, μέσα στο ευρώ η έξω, μέσα στην Ευρώπη η έξω?
Εδώ όμως σαν τραπεζίτης θέλω να καταθέσω την πείρα μου, που με κόπο απέκτησα τόσα χρόνια που εργάζομαι με τους άλλους συναδέλφους τραπεζίτες.
Ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος των 300 ευρώ, ζεί στην Ευρώπη, η στο Μπαγκλαντές? Ο άστεγος ζει στην Ευρώπη, η στο Τσιμπουτί? Έχει σημασία αν πεινάς στην Ευρώπη, η στο Μπουρούντι? Αλλά μπορώ να το πάω και πιο μακριά. Με το να είσαι σκλάβος, ζεις στον 21ο αιώνα, η στην Περσική αυτοκρατορία του 6ου αιώνα πχ?
Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου πρώην καταναλωτή, είχε δίκιο ο Αινστάιν όταν μιλούσε για την θεωρία της σχετικότητας, όπως είχε και δίκιο, όταν έλεγε πως ο χρόνος δεν υπάρχει. Μπορεί θεωρητικά να ζεις στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, πρακτικά όμως, ζεις στην εποχή των σπηλαίων. Η επιστημονική φαντασία τώρα δικαιώνεται.
Το 1996 σύντροφε πρώην καταναλωτή, βρέθηκα στο πολιτισμένο Παρίσι, φεύγοντας από το Λούβρο, το παλιό παλάτι δηλαδή, που τώρα το κάνανε μουσείο, είδα κάποιον άστεγο να τρέχει στο μετρό κρατώντας ένα ζωντανό κοτόπουλο. Όταν ένιωσε πως ξέφυγε από τους διώκτες του, άρχισε να τρώει το κοτόπουλο ζωντανό. Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι πιο σοκαριστικό στην ζωή μου. Όπως θυμάσαι, τότε δεν ήμασταν στην πολιτισμένη ζώνη του ευρώ και δεν βλέπαμε στην πατρίδα μας τέτοιες εικόνες. Ευτυχώς όμως, τώρα γίναμε πολιτισμένοι και δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε στα Παρίσια για να δούμε αυτόν τον πολιτισμό. Απλά πάμε μια βόλτα στην γειτονιά μας και γεμίζουμε εικόνες πολιτισμού. Όπως λένε και οι εθνοσωτήρες μας, αυτά είναι κεκτημένα που δεν πρέπει να χάσουμε.
Η παγκόσμια τοκογλυφία πρώην καταναλωτή μου, έχει κλείσει την ανθρωπότητα σε μια οικονομική φυλακή. Ανάλογα τα χρήματα που αποφασίζουν πως αξίζει η ζωή σου, δημιουργείς και το οικονομικό κελί σου. Φυσικά μπορείς να διαπλακείς, να κλέψεις και να κάνεις το κελί σου μεγαλύτερο. Ακόμα και αν φτιάξεις ένα τεράστιο κελί, με πισίνες και πόρνες πολυτελείας, πάλι φυλακισμένος θα ζεις, γιατί δεν θα τολμάς να κυκλοφορήσεις ελεύθερος χωρίς να σε προστατεύουν μερικές στρατιές ΜΑΤ.
Τώρα λοιπόν που θα πας να ψηφίσεις, μην σκεφτείς πως σε έχουν δέσει για τα επόμενα 100 χρόνια με τα μνημόνια χωρίς να σε ρωτήσουν και τώρα που σε έδεσαν σου λένε ψήφισε. Μην σκεφθείς πως ο Σόημπλε έλεγε πως οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο θέλει να τους ξαναψηφίσουμε. Σκέψου μόνο, πως αν δεν ψηφίσεις το νέο δημοπρατικό κόμμα ΠΑΝΔΣΟΚ, από το πανδημία και σοκ, θα γίνουν τρομερά πράγματα, όπως μου λένε οι συνάδελφοι από την Ελβετία. Θα κατέβουν οι εξωγήινοι να μας φάνε, θα σκάσουν τα πυρηνικά που δεν έχουμε, ο Βενιζέλος θα αδυνατίσει, ο Γιωργάκης θα κάνει σχολή δημοκρατίας, το ΜΕΓΚΑ δεν θα είναι γραφείο τύπου του ΠΑΝΔΣΟΚ, ο Γιωργάκης θα χάσει το κανό του, θα γίνει η Δευτέρα παρουσία, μάλλον την Τρίτη και ο Θεός θα μας στείλει στο πυρ το εξώτερο. Θα γίνουν πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να σε τρομάξω και να επηρεάσω την ψήφο σου. Άλλωστε είσαι ο πάνσοφος λαός, που ποτέ δεν κάνει λάθος. Μην ξεχνάς πως δεκαετίες τώρα ψηφίζεις με απόλυτη σοφία. Μην αλλάξεις τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου