Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τράπεζα της Αγγλίας: Η Ευρωζώνη διαλύεται

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι προβλέψεις που κάνουν λόγο για το επερχόμενο τέλος της ζώνης του ευρώ. Η τελευταία σχετική αναφορά έρχεται από... τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ, ο οποίος σε έκθεση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η τράπεζα, εκτιμά ότι η Ευρωζώνη διαλύεται και ότι δεν φαίνεται κάποια ορατή λύση στον ορίζοντα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τόσο η Τράπεζας της Αγγλίας όσο και η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν ήδη εξετάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάλυσης της ζώνης του ευρώ.


«Η πιθανότητα ανεξέλεγκτου αποτελέσματος στην Ευρωζώνη έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές και εξακολουθεί να πλήττει τις προοπτικές της Βρετανίας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε ότι θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα. Μπορεί να χρειαστούν όμως 10 ή 20 χρόνια», αναφέρεται στην έκθεση του Άγγλου κεντρικού τραπεζίτη.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση και δεν φαίνεται κάποια ορατή λύση και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη Γερμανία και την Ολλανδία να δράσουν για την αποκατάσταση της ισορροπίας.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου