Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ


Μην ξεχνάς ότι μας εκπροσωπείς. Όλους.

Μην κάνεις τον έξυπνο. Προετοιμάσου καλά για τη μάχη σου, γιατί ο αντίπαλος δεν είναι χαζός. Περιμένει μια λέξη, ένα λαθάκι, για να σε βάλει κάτω και μαζί σου να βάλει κάτω κι εμάς.

Άσε την αριστερή υπεροψία. Η ταπεινότητα είναι σε τέτοιες στιγμές επαναστατική πράξη.
...
Άκου, συζήτα, άνοιξε τα αφτιά και τα μάτια σου στον απλό άνθρωπο, στους φόβους και στις προσδοκίες του. Θα κερδίσεις τόσα πολλά, ώστε θα έχεις να σκέφτεσαι και να δίνεις για χρόνια.

Άκου τον αντίπαλο, τον εχθρό, τον ανένταχτο, τον απογοητευμένο. Δεν είναι όλο το δίκιο δικό σου κι όλο το άδικο δικό τους -κάτι μπορείς να μάθεις απ’ αυτούς. Και σίγουρα θα μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις την αλήθεια τους.

Έσο ψύχραιμος, γιατί θα ακούσεις πολλά τις επόμενες μέρες. Θα δεις τον Στάλιν αγκαλιά με τον Τσίπρα στα τηλεοπτικά στούντιο να απειλούν τον κυρ Αντώνη ότι θα του κρατικοποιήσουν το ψιλικατζίδικο, θα του δεσμεύσουν τα 486 ευρώ στην τράπεζα, θα εγκαταστήσουν Αφγανούς στο δωματιάκι του. Αντιμετώπισε έξυπνα την επίθεση της βλακείας που επενδύει στη βλακεία και καλλιεργεί τη βλακεία. Χωρίς όμως να πιστεύεις ότι είναι βλάκας αυτός που κλονίζεται μπροστά στις βλακείες.

Να είσαι και Προμηθέας αλλά και Οδυσσέας. Γιατί όταν λέμε ότι το σύστημα είναι αδίστακτο εννοούμε ότι το σύστημα είναι αδίστακτο. Θα φάει όχι μόνο την αλήθεια σου, αλλά και το συκώτι σου αν δεν είσαι και γενναίος και πολυμήχανος.

Μην υποχωρείς μπροστά τους. Μην αρχίζεις τα ναι μεν αλλά κάτω από τα πυρά τους. Μην ελίσσεσαι όταν πρέπει να είσαι ευθύς, όταν σε κατηγορούν για επιπόλαιο και εξτρεμιστή. Ούτε βήμα πίσω. Θυμήσου τον Χρόνη Μίσσιο: Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάμε!

Μην ξεχνάς ποιοι είναι οι κατήγοροι και ποιοι εμείς. Θύμιζέ τους πάντα τι έκαναν στον τόπο και στους ανθρώπους. Και πώς σταθήκαμε εμείς στον τόπο και στους ανθρώπους.


Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/05/2012
Ένας παλιός, σχεδόν ενενηντάρης, με σώμα και ψυχή γεμάτη πληγές, αλλά μυαλό έφηβου, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο. Να το διαβάσουν όσοι μας εκπροσωπούν σ’ αυτή τη μάχη -αυτή είναι η επιθυμία του. Κι εμείς οι άλλοι να το διαβάσουμε πάντως χαμένοι δε βγαίνουμε. ΘΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου