Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Δεν είναι εκτροπή, είναι Ανατροπή

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την περασμένη Πέμπτη ζήσαμε με την εισβολή συνδικαλιστών στο Πεντάγωνο μια γενική πρόβα εκτροπής", έγραψε ο Γ. Πρετεντέρης στο "Βήμα". Τι ωραία. Τι ωραία να προφητεύεις την εκτροπή του μέλλοντος, για να συσκοτίσεις την εκτροπή του παρόντος.
Εκτροπή είναι να στηρίζεις μια κυβέρνηση που έχει κονιορτοποιήσει τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις και που τώρα ετοιμάζεται να λάβει μέτρα εξόντωσης εκείνων που τους υπέκλεψε την ψήφο. Εκτροπή είναι να διαμοιράζεται την επομένη των εκλογών η δημόσια περιουσία σʼ εκείνους που την τελευταία στιγμή έσωσαν το υπό κατάρρευση σύστημα. Εκτροπή είναι να λαμβάνονται μέτρα για τα οποία ο κ. Πικραμμένος, ο τ. πρόεδρος του ΣτΕ, που είχε κρίνει οριακά συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο, προειδοποιεί ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε σοβαρότατες παραβιάσεις του Συντάγματος. Εκτροπή είναι να εξαπολύεις κάθε βράδυ από τις οθόνες πόλεμο εναντίον των φτωχών, να κλαψουρίζεις ότι τα πεινασμένα παιδιά έφτασαν στις 440.000, οι άνεργοι στο 1,3 εκατ. και οι αυτόχειρες στις 3.000 κι αμέσως μετά να προπαγανδίζεις την πολιτική που θα πολλαπλασιάσει με μαθηματική ακρίβεια τα πεινασμένα παιδιά, τους ανέργους και τους αυτόχειρες. Εκτροπή είναι να εκτοξεύεις την προπαγάνδα σου από τηλεοπτικές συχνότητες τις οποίες κατέχεις παρανόμως και για τις οποίες χρωστάς 400 εκ. ευρώ, όπως λέει και το Μνημόνιο.
Όχι, αυτό το τελευταίο δεν είναι εκτροπή, είναι Ανατροπή.


Περί Ψαριανού
Ο κ. Ψαριανός έκανε καριέρα στο ραδιόφωνο σατιρίζοντας τα πρόσωπα της εξουσίας. Τώρα που έγινε και αυτός πρόσωπο της εξουσίας, της πιο ανελέητης εξουσίας από το 1974 και εντεύθεν, οφείλει να δέχεται αγόγγυστα τη σάτιρα των άλλων και να μην καταφεύγει σε φληναφήματα περί Σταλινισμού. Ο κ. Ψαριανός θέτει ζητήματα ήθους, εντιμότητας και αισθητικής. Για το ήθος, παρακαλείται να μας ενημερώσει αρμοδίως αν η περικοπή των επιδομάτων των νεφροπαθών εμπίπτει στους ηθικούς κώδικες της Αριστεράς. Για την εντιμότητα δεν χρειάζεται ενημέρωση, μπορούμε απλώς να αναζητήσουμε στο μουσείο της Softex το χαρτί που συνυπέγραψε η ΔΗ.ΜΑΡ. με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Όσο για την αισθητική, παρακολουθώντας την πορεία του κ. Ψαριανού κατανοούμε τι εννοούσε ο Νίτσε όταν έλεγε ότι "η αισθητική του παρόντος είναι η ηθική του μέλλοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου