Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Hellas Bank LTD

Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης απαιτούν γενναίες και ρηξικέλευθες λύσεις. Έξω από τα πεπατημένα.
Και ως υπεύθυνος πολίτης αυτής της χώρας την οποία πρέπει να σώσουμε «όλοι μαζί», ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα της κυβέρνησης και των media και καταθέτω μια πρόταση, παρακαλώντας τον κ. Στουρνάρα, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους αξιότιμους κ.κ. οικονομολόγους που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι να την αξιολογήσουν.
Ύφεση, spread, ανεργία, θυσίες, μνημόνια;
Υπάρχει λύση.
Να καταργήσουμε το ελληνικό κράτος (σε αυτό πιστεύω ότι θα έχω την αμέριστη συμπαράσταση όλης της εκσυγχρονιστικής ελίτ της χώρας) και στη θέση του να ιδρύσουμε μια τράπεζα.
Αγαπητοί μου αναγνώστες της "Αυγής" σας βλέπω να χασκογελάτε νομίζοντας ότι κάνω πλάκα. Κάνετε λάθος. Και για να με πάρετε στα σοβαρά σας απαριθμώ ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που θα έχουμε:
Η Ελλάδα θα πρέπει να ενσωματώσει στο Σύνταγμά της τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού. Οι τράπεζες δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση.

Ενώ τα κράτη της Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να έχουν μια σχέση χρέους/ΑΕΠ στο 60%, οι περισσότερες τράπεζες ευημερούν με μια σχέση χρεών - ιδίων κεφαλαίων 40 προς 1. Δηλαδή, τα χρέη τους ανέρχονται στο 4000% της περιουσίας τους.
Οι τράπεζες έχουν λάβει απεριόριστη ρευστότητα με 1% από την ΕΚΤ η οποία (καταστατικά) απαγορεύεται να δανείσει τα κράτη που δανείζονται από τις αγορές. Δηλαδή, από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Οι τράπεζες στα πρόθυρα της χρεωκοπίας (δηλαδή ποια πρόθυρα αφού είχαν ήδη χρεωκοπήσει) μπουκώνονται με ευρώ - 180 δισ. σε ρευστό και εγγυήσεις έχουν πάρει μόνο οι ελληνικές. Πόση βοήθεια έχει δοθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας και για υποστήριξη του κοινωνικού κράτους;
Η Σύνοδος Κορυφής του περασμένου Ιουνίου αποφάσισε 120 δισ. για όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Η βοήθεια στις τράπεζες δίνεται χωρίς καμία δέσμευση, ενώ τα κράτη πρέπει να υπογράψουν και να εφαρμόσουν τα γνωστά μνημόνια.
Τα κράτη παλεύουν να μειώσουν τα spread και τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. Οι τράπεζες τα επιτόκια τα ορίζουν μόνες τους χειραγωγώντας τα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Για σχετική τεχνογνωσία απευθυνθείτε στην Barclays.
Τα κράτη έχουν ως μοναδικό στόχο να γίνουν αρεστά στις αγορές. Αντίθετα οι τράπεζες και τα επενδυτικά funds ουδεμία υποχρέωση έχουν στα κράτη και στους πολίτες. Μοναδική τους αποστολή είναι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη. Με κάθε τρόπο.
Ας τολμήσουμε λοιπόν, ας κάνουμε μια σεμνή τελετή παρουσία των πολιτικών πνευματικών και οικονομικών αρχών της χώρας μας και υπό τους ήχους του εθνικού μας ύμνου, ας κατεβάσουμε την ελληνική σημαία και στη θέση της ανεβάσουμε μια νέα με το λογότυπο «Hellas Bank LTD».
ΥΓ.: Γνωρίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα για το ποια από τις υφιστάμενες τράπεζες θα απορροφήσει την Hellas Bank LTD, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς μας εταίρους. Θα καθίσουν στο τραπέζι με τους τραπεζίτες και θα κάνουν μια μοιρασιά που θα τους ικανοποιεί όλους. Τραπεζίτες και κυβερνητικούς εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου