Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ομερτά και για τις νέες λίστες διαφθοράς

Καθημερινά αποκαλύπτονται σκάνδαλα που προκύπτουν από την πολιτική των Μνημονίων. Οι μη προνομιούχοι πολίτες -άνθρωποι της μισθωτής εργασίας, εκπεσόντα μεσαία στρώματα και νέοι της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας- υποβάλλονται σε εξοντωτική φορολογία και εξουθενώνονται με ανυπολόγιστες περικοπές στο εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματά τους, ακόμη και με κατάργηση όσων φοροαπαλλαγών έχουν απομείνει. Την ίδια ώρα το μεγάλο κεφάλαιο απολαύει φοροασυλίας, γεύεται νέες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις. Οι εφοπλιστές διαθέτουν... συνταγματικό δικαίωμα στη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση επικαλείται την ανεργία των δημοσιογράφων για να χαρίσει στους μεγαλοκαναλάρχες το τέλος συχνοτήτων, η φοροδιαφυγή οργιάζει στο κύκλωμα εμπορίας καυσίμων.
Χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποκάλυψε νέο σκάνδαλο με τη χαριστική απόφαση Βενιζέλου προς όφελος μεγάλων επιχειρηματιών, με την οποία μειώνονται ή και εξαφανίζονται οι οφειλές από το χαράτσι στα ακίνητα, και μάλιστα αναδρομικώς! Αναδρομικώς πληρώνουν φόρους οι πολλοί, αναδρομικώς απαλλάσσονται οι λίγοι! Πρόκειται για ακραία εύνοια προς το κεφάλαιο, που καθίσταται ακόμη περισσότερο προκλητική σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής.

Οι ντοκουμενταρισμένες αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εικονογραφούν το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής "πολιτικό σύστημα, οικονομική εξουσία, κανάλια". Προκαλεί εντύπωση ότι, μετά τη λίστα Λαγκάρντ, και πάλι ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται αυτουργός ρυθμίσεων προστασίας των μεγαλοοφειλετών.
Με ποιο δικαίωμα θα κόψει η ΔΕΗ το φως σε χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, όταν το χαρίζει στους μεγαλοεπιχειρηματίες; Με ποια πολιτική ηθική η κυβέρνηση θα ψηφίσει νέα αιματηρά μέτρα που ρίχνουν τα βάρη της κρίσης μονόπλευρα στους οικονομικά ασθενείς;
Η υπόθεση με τη χαριστική απόφαση Βενιζέλου για το χαράτσι είναι άλλη μια απόδειξη της αποσύνθεσης στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα. Και καλά ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, δεν κρύβονται. Ο Κουβέλης, όμως, ο οποίος ανακάλυψε εσχάτως τα "ισοδύναμα"; Δεν γνώριζε; Και τώρα που έμαθε, θα ζητήσει αναδρομικώς να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες, αφού άλλωστε αναδρομικώς τους χαρίστηκε το χαράτσι;
Οι αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποσιωπήθηκαν χθες από τα κανάλια. Άλλη μια απόδειξη του μνημονιακού ολοκληρωτισμού και της επιβολής της ομερτά της διαπλοκής. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι η κοινωνία τούς έχει πάρει χαμπάρι. Κι ας μη διερωτηθούν αν οι πολίτες στείλουν στα κανάλια τον "λογαριασμό"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου