Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ «πέτυχε» διακανονισμό μέχρι το 2.404 μΧ

«Υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, που προσκόμισε έγγραφο στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ πέτυχε με βάση το Ν. 3943/2011 διακανονισμό οφειλών σε 4.700 δόσεις, με την τελευταία δόση να πρέπει να εξοφληθεί στις 31.3.2404.
Ο Γιώργος Κυρίτσης προσκόμισε το εν λόγω έγγραφο κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 €»

«Έχω στα χέρια μου –υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

«Χωρίς να είμαι νομικός, θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν διέθετε καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και κάλεσε τον κ. Κυρίτση να καταθέσει το έγγραφο. «Θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής» τόνισε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου