Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα Μνημόνια συνεχίζονται

Του Νίκου Χριστόπουλου*
Απλώς τώρα πια φαίνεται να ξεκαθαρίζουν οι Μνημόνιοι από τους αντιμνημόνιους, οι δήθεν αριστεροί από τους με όρους της κοινωνίας πραγματικούς αριστερούς πολίτες
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την εμμονή του στις μνημονιακές επιταγές, έδωσε στον Τύπο το σχέδιο άμεσης κατάργησης καταρχάς 60 φορέων του Δημοσίου και μάλιστα με τη διαδικασία που προβλέπουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου 2, δηλαδή με υπουργικές αποφάσεις εξπρές μέσα στο καλοκαίρι!
Με μια ματιά στους υπό κατάργηση φορείς διαπιστώνει κανείς ότι στο στόχαστρο έχουν μπει η Πρόνοια, ο Αθλητισμός, οι φορείς διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων, ο ΕΟΦ, οι Εθνικές Σχολές Δημόσιας Υγείας, Αθλητικά Κέντρα, Επιστημονικά πάρκα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου κ.λπ.
Έτσι λοιπόν σε χρόνο μηδέν έρχεται να δικαιωθεί η πολιτική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ότι η επικράτηση με τον Α ή Β τρόπο των μνημονιακών δυνάμεων θα σημαίνει συνέχιση της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, θα σημαίνει εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού.

Οι ισχυρισμοί, από πλευράς κυρίως της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και άλλους κύκλους, περί δήθεν εξορθολογισμού των δαπανών λειτουργίας τους, προκαλεί θλίψη, τη στιγμή που τα σχέδια εκποίησης, κατάργησης, άμεσης παραχώρησης εφαρμόζονται.
Και ο πιο καλόπιστος φίλος που στήριξε με την ψήφο του τη ΔΗΜ.ΑΡ. για αριστερές προοδευτικές κυβερνήσεις τι νιώθει σήμερα όταν οι παλιοί μας σύντροφοι στηρίζουν Σαμαρά πρωθυπουργό, Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κύριο Βορίδη και φυσικά το ΠΑΣΟΚ υπό τον εθνικό ευεργέτη Μνημονίου εκτελούντος Ευαγγέλου Βενιζέλου.
Αν στόχος του κυρίου Σαμαρά είναι να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας για τις μεταρρυθμίσεις όπως το αξιαγάπητο "Έθνος" αναφέρει σε κύριο άρθρο του της Παρασκευής, τότε η ανανεωτική Αριστερά, παλιοί μου σύντροφοι, τι δουλειά έχει σε αυτόν τον συνασπισμό κατεδάφισης της κοινωνίας;
Χωρίς να υπερασπιζόμαστε το κομματικό, πελατειακό, αντικοινωνικό πολλές φορές κράτος του χθες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για δημόσια παιδεία, υγεία, πολιτισμό και ένα κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικά διαρθρωμένο κράτος.
Φαίνεται πια καθαρά ότι ο αγώνας συνεχίζεται...
Απλώς τώρα πια φαίνεται να ξεκαθαρίζουν οι Μνημόνιοι από τους αντιμνημόνιους, οι δήθεν αριστεροί από τους με όρους της κοινωνίας πραγματικούς αριστερούς πολίτες.
Καλό αντάμωμα στους αγώνες που έρχονται.
* Ο Νίκος Χριστόπουλος είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής των δημοσίων υπαλλήλων του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου