Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα;

Πρωτοφανείς καταστάσεις διάλυσης όλων σχεδόν των θεσμών που ορίζουν μια δημοκρατικά οργανωμένη και ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία. Αυτό όμως που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη νεότερη πολιτική ιστορία. Ο ελληνικός λαός μαθαίνει πως υπήρξε ένα μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τον επιχειρηματία Καρούζο, κουμπάρο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Μαθαίνει πως οι καταγγελίες ήταν γνωστές από πολύ καιρό στο ΣΔΟΕ, σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Μαθαίνουμε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε 8 χρόνια κάθειρξη για φορολογικές παρανομίες, γυρνούσε επί ένα χρόνο ελεύθερος και ωραίος. Η καταδικαστική απόφαση για να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του και να οδηγηθεί στις φυλακές, καθαρογράφηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012, δηλαδή δύο μέρες μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του σκανδάλου! Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει άφαντος.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, τα μαστόρια στα συνεργεία αυτοκινήτων λένε, αυτό θέλει επισκευή και πέταμα! Πώς επισκευάζεται όμως αυτό το κατάντημα αφού να το πετάξουμε δεν μπορούμε;
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός μαθαίνει ότι η κ. Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, έδωσε στον συνάδελφό της Γ. Παπακωνσταντίνου αντίγραφο της λίστας Φαλτσιάνι με 1.991 Έλληνες με αδήλωτα τα μεγάλα ποσά που είχαν βγάλει παρανόμως στην τράπεζα HSBC της Γενεύης. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολόγησε πως έλαβε πράγματι αυτή τη λίστα, αλλά δεν θυμάται τι την έκανε και πού την έχει καταχωνιάσει. Και, όπως δήλωσε ο Στουρνάρας χωρίς ίχνος ντροπής στους "Financial Times", θα ξαναζητήσει τη λίστα από την κ. Λαγκάρντ!!! Έχει άδικο η... γκρίζα αν τηλεφωνήσει επειγόντως στον Τόμσεν και τον διατάξει να πάρει αμέσως το πρώτο αεροπλάνο και να φύγει, γιατί αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα;
ΔΙΚΑΣΤΕΣ και εισαγγελείς είναι απασχολημένοι με τα συνδικαλιστικά τους, όπου υπάρχει δημόσιο έργο και προμήθεια η κλεψιά πάει σύννεφο, οι οικονομικές εφορίες είναι διαλυμένες και τα γνωστά κοράκια απογοητευμένα που οι... πελάτες φορολογούμενοι δεν έχουν χρήματα ούτε για να κεράσουν καφέ, οι πολεοδομίες βρωμάνε από τη σήψη, με την Ελλάδα να κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ οικοδομικών παραβάσεων και αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του φυσικού κεφαλαίου, η αστυνομία σε πολλές γειτονιές έχει γίνει συμπλήρωμα της Χρυσής Αυγής, η Υγεία διαλύεται, τα φάρμακα γίνονται είδος πολυτελείας, στην ΕΡΤ γίνονται όργια από τον τούρμπο Σίμο, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. βόλεψαν τους φίλους τους και τα βρίσκουν όλα δημοκρατικά. Και ο πρωθυπουργός μας, ο Αντώνης Σαμαράς; Τελευταία του πρωτοβουλία ως ικέτη η προσευχή του να βοηθήσει η Ευρώπη να σωθούμε!!! Αυτός και η παρέα που τον σιγοντάρει δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα άλλο πέρα από τα γνωστά. Να κόβουν μισθούς και συντάξεις και να αυξάνουν τους φόρους. Δηλαδή να χρεωκοπούν τη χώρα και την κοινωνία. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, τα μαστόρια στα συνεργεία αυτοκινήτων λένε, αυτό θέλει επισκευή και πέταμα!
ΠΩΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ αυτό το κατάντημα αφού να το πετάξουμε δεν μπορούμε; Πού να σας εξηγώ τώρα, που έλεγε και ο σερ Μπιθικώτσης. Προσεύχομαι και εγώ (με τον τρόπο μου) να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα, τις ευθύνες τους για τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου που θα σώσει τη χώρα και θα βάλει τις βάσεις της αναδημιουργίας των πάντων. Προσεύχομαι να αντιληφθούν τις δυσκολίες. Να αντιληφθούν ότι αν δεν έχεις στο πλευρό σου τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, το έργο αυτό δεν βγαίνει πέρα. Είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη Βουλή δεν υπάρχουν περιθώρια συμμαχιών προς τον σκοπό μας. Η μεγάλη αριστερή πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία, όπως τα έφερε η ιστορική στιγμή, βρίσκεται στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για το είδος του δημοκρατικού σοσιαλισμού που θα ακολουθήσει δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Υποθέτω πως καταλαβαίνουμε, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από την κομματική γραφειοκρατία, αλλά με τη γνώμη, την έγκριση και τον αυστηρό έλεγχο του ελληνικού λαού.
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου