Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο ανιστόρητος άξενος Δένδιας

«Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή. Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους», δήλωσε βαρύγδουπα, με τον ανάλογο στόμφο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ποια είναι η νέα κάθοδος; Η... λαθρομετανάστευση!
Την ανιστόρητη δήλωση του σοβαροφανούς υπουργού συμπληρώνει ο τίτλος της επιχείρησης αποκομιδής ανθρώπινων σκουπιδιών (γιʼ αυτούς), που διεξάγουν τις τελευταίες μέρες οι άρειοι της ΕΛ.ΑΣ.: Ξένιος Ζευς.
Σʼ ό,τι αφορά το πρώτο, τους Δωριείς, να θυμίσω στον υπουργό ότι η κάθοδος έγινε δεν έγινε 3.200 χρόνια πριν (μόλις 800 χρόνια απόκλιση), αλλά αφορούσε τη μετακίνηση από τον βορρά προς τον νότο ενός ενιαίου, συμπαγούς φύλου. Εισβολή τη λέει. Προφανώς εξακολουθεί και θεωρεί τον ελληνικό βορρά ξένο έδαφος ο Κερκυραίος πολιτικός και προσομοιάζει τους πάσης φύσεως οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες με την οργανωμένη μετακίνηση μιας ομοιογενούς εθνοτικά ομάδας. Κι αν ακόμη, όμως, υιοθετεί από καιρό ξεπερασμένες θεωρίες, η ουσία είναι άλλη: αυτό που σήμερα αποκαλούμε Έλληνες, περιλαμβάνει και τους Δωριείς (μαζί με τους Ίωνες, τους Αιολείς και τους Αχαιούς). Δεν είναι ούτε μετανάστες, ούτε λαθρομετανάστες. Είναι ελληνικό φύλο. Τι σύγκριση κάνει ο νεοταξίτης; Και δεν καταλαβαίνει ότι ενισχύει (κύριε Σαμαρά!) κάποια επιχειρήματα βορείων γειτόνων ότι αυτοί οι «εισβολείς», εν οις και οι Μακεδνοί, ουδεμία σχέση είχαν με τους Έλληνες;

Ο σιορ Δένδιας (ελληνικότατο επίθετο) προφανώς είναι Προέλληνας, Πελασγός ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Δεν με αφορά, φυσικά, η καταγωγή του, αλλά καλό θα είναι προτού ανοίγουμε το ρημάδι να σκεφτόμαστε ή να ρωτάμε και κανένα μορφωμένο (αν υπάρχει) σύμβουλο. Αλλά ας προσέξει: αντί να γίνεται πιο χρυσαυγίτης από τους χρυσαυγίτες και ακόμη πιο αγράμματος από τον Καιάδα, να ρωτήσει να μάθει τι σημαίνει Ξένιος. Διότι αυτή κι αν είναι ύβρις. Να βαφτίζεις σαν τον θεό της φιλοξενίας μιαν αισχρή ρατσιστική καταδίωξη.
Αλλά από ποιον να τα μάθει αυτά; Από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο ή τον Κουβέλη; Αυτοί τα μαθαίνουν όλα σε άλλους χρόνους. Θα τα θυμηθούν οσονούπω, όταν (οι δυο τελευταίοι) θα ξαναγίνουν μαχητές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού...

1 σχόλιο: