Σάββατο 5 Μαΐου 2012

τιτλοι τελους απο το ραδιο 9

Εντελώς τυχαία, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, το ράδιο 9 αποφάσισε να σταματήσει την εκπομπή MATRIX με τον Χρίστο Λογαρίδη. Ίσως να έφταιγε η μικρή Λυδία, ένα κορίτσι 9 ετών που μίλησε στην εκπομπή, για τους λόγους που την οδήγησαν να ζητήσει δουλειά για να βοηθήσει την οικογένεια της. Ίσως έφταιγαν άνθρωποι σαν τον Χρόνη Μίσσιο, τον φιλόσοφο Στέφανο Ρωζάνη, τον δρ, φιλοσοφίας Γιώργο Οικονόμου, τον καθηγητή συστημικής δυναμικής στην Ν, Υόρκη Νίκο Γιωραντζά, τον καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη και άλλους, που φιλοξένησε η εκπομπή, για να μιλήσουν για την δημοκρατία. Διότι αυτή η εκπομπή, δεν έλεγε τόσα έκλεψε ο ένας και τόσα ο άλλος. Η εκπομπή προσπάθησε να μιλήσει για την δημοκρατία, να καταλάβει μαζί με τους φίλους της, αν έχουμε δημοκρατία. Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα που ευτυχώς καταρρέει, όλοι οι επιστήμονες, συμφωνούσαν πως όχι απλά δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ούτε καν ολιγαρχία. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα. Το Μάτριξ, δηλαδή η εικονική πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει να ζούμε, προσπάθησε να δει πίσω από το ψέμα, ελπίζοντας να βάλει ένα μικρό λιθαράκι αλήθειας και ελευθερίας. Αρχή της εκπομπής, ήταν πως ένα σύστημα που βασανίζει έστω και έναν άνθρωπο, είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Φτάσαμε στο σημείο να βασανίζονται εκατομμύρια άνθρωποι και να μην θέλουν να αλλάξει τίποτα.
Ξέρω από τα μηνύματα που δέχθηκα από φίλους της εκπομπής, πως κάτι καταφέραμε, πως είδαμε λίγο πίσω από το Μάτριξ.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της εκπομπής και να τους πω, πως ότι κατάφερα, αν κατάφερα, το οφείλω στους πολύ σημαντικούς ανθρώπους που δέχτηκαν να μας κάνουν παρέα την ώρα της εκπομπής και να μοιραστούν μαζί μας τα φώτα τους. Πραγματικά τους ευχαριστώ πολύ, όπως και όλα τα παιδιά που είχα την τύχη να συνεργαστώ στον σταθμό.
Δεν φοβάμαι να πω ευχαριστώ, ακόμα και στην διοίκηση του σταθμού, που με ανέχτηκε τόσους μήνες. Δεν είμαι αφελής, μετά από 25 χρόνια στα ΜΜΕ, γνωρίζω καλά, πως κανένα μέσο δεν έχει σκοπό την ενημέρωση του πολίτη, αλλά υπάρχει για να πιέζει την εξουσία προς όφελος του ιδιοκτήτη. Πιθανόν λοιπόν, κάποια στιγμή να μας χρησιμοποιούσαν όταν είχαν ανάγκη την φωνή μας, ώστε να ασκήσουν πίεση, και ίσως όταν πέτυχαν τους σκοπούς τους, να μην μας είχαν πια ανάγκη και να μας έκοψαν. Πρέπει όμως να ομολογήσω, πως μέχρι την μέρα που έπεσε ξαφνικά το τσεκούρι, κανείς δεν μου είπε μην πεις αυτό, η μην καλέσεις αυτόν. Άλλωστε δεν ζήτησα εγώ δουλειά, με φώναξαν. Εποχή φυσικά Μάνου Κακλαμάνου, που φαγώθηκε, αλλά ρώτησα τον νέο διευθυντή, αν μπορώ να μιλάω για τα θέματα που μ ενδιαφέρουν και απάντησε, πως κανείς δεν λογοκρίνει.
Το ξαφνικά, φυσικά είναι σχήμα λόγου, με την έλευση του κυρίου Θωμόπουλου στον σταθμό, όλοι ξέραμε πως ήρθε σαν οικονομικός δολοφόνος να πάρει κεφάλια. Το ξέραμε γιατί το έχει επαναλάβει στο παρελθόν.
Κάπου εδώ, θέλω να πω, πως στην αρχή είπαν πως η εκπομπή κόβεται μόνο για το διάστημα μέχρι τις εκλογές, και αυτό έλεγαν και στους φίλους της εκπομπής που τηλεφωνούσαν στον σταθμό και ρωτούσαν.
Όμως εγώ γνώριζα πολύ καλά. Ο κύριος Θωμόπουλος, μου είπε πως ήταν οικονομικοί οι λόγοι. Φυσικά εδώ γελάμε. Για δίωρη εκπομπή έπαιρνα 315 ευρώ καθαρά. Λιγότερα και από το επίδομα ανεργίας. Η βενζίνη, τα διόδια και τα τηλέφωνα για να κλείσω καλεσμένους, κόστιζαν περισσότερο. Δεν έκανα την εκπομπή για τα χρήματα, αλλά για να μιλήσουμε για δημοκρατία. Τους τρομάζει τους «δημοκράτες» αυτό.
Μεγάλη πλάκα είχε όταν ο κύριος Θωμόπουλος, μου έπλεξε το εγκώμιο της εκπομπής, νόμιζα πως θα μου κάνει αύξηση. Άλλα όπως μου είπε, όταν θες να μειώσεις το κόστος, δεν ξεκινάς από τους υψηλόμισθους, αλλά από τους χαμηλόμισθους. Κάτι μου θυμίζει αυτό?
Σκέφθηκα να κάνω λίγο πλάκα, να του πω ότι μπορώ να κάνω την εκπομπή χωρίς να πληρώνομαι, άλλωστε είχα μήνες να πληρωθώ, με δανεικά ζούσα, αλλά τον λυπήθηκα. Πραγματικά τον λυπήθηκα. Είδα έναν άνθρωπο, που για να ζήσει, έχει πουλήσει την ψυχή του και αναλαμβάνει σαν σύγχρονος δήμιος αποκεφαλισμούς. Σκέφτηκα πως την ημέρα που θα το καταλάβει, αν έχει αξιοπρέπεια φυσικά, μπορεί και να αυτοκτονήσει. Στην ουσία, είναι κάτι σαν τον Τόμσεν, σε μικρότερη κλίμακα.
Φυσικά ο κάθε Θωμόπουλος, ακολουθεί εντολές, είναι αυτό που λέμε, πως σήμερα κάθε δουλειά είναι ντροπή. Κάποιοι άλλοι εκεί, που πουλάνε επανάσταση από μικροφώνου, αλλά είναι οι γιές μεν του προέδρου, αποφασίζουν. Μάλιστα δεν μπόρεσαν να πουν ούτε μια κουβέντα όταν συναντηθήκαμε, ούτε ένα καλή τύχη. Λογικό να ντρέπονται. Μπορώ να πω πάρα πολλά, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος. Όπου και αν εργάστηκα, και εργάστηκα στα πιο μεγάλα μέσα, είδα μόνο λογοκρισία και διαφθορά. Είδα στημένες συνεντεύξεις, είδα «πειραγμένες» συνεντεύξεις, θέματα να κρύβονται και πολλά άλλα, που κάποτε πρέπει να μιλήσουμε γι αυτά, να καταλάβουμε πως η διαπλοκή είναι παντού και καταστρέφει το μυαλό μας, αλλά και την χώρα μας όπως βλέπουμε καθαρά σήμερα. Προς τιμήν άλλωστε του κύριου Θωμόπουλου, παραδέχθηκε πως τα μέσα πεθαίνουν γιατί έπεσαν στην διαπλοκή. Μόνο που συνεχίζει να την υπηρετεί.
Τελικά μόνο ο Θέμος είναι σοσιαλιστής, μπορεί να τον έπιασαν με 5.000.000, αλλά τα επιστρέφει κάθε εβδομάδα στον κόσμο με κουπόνια για πολυεθνικό σούπερ μάρκετ. Αν τώρα ρωτάτε ποιοι είναι όλοι αυτοί, απλά ανοίξτε την τηλεόραση. Όλοι εκεί είναι.
ΥΓ  Θύμα αποκεφαλισμού, έπεσε και ο καλός συνάδελφος Νίκος Πετρόπουλος, που εντελώς τυχαία, ήταν και αυτός υπερχαμηλόμισθος, αλλά ελεύθερη φωνη. Ζήτω η Ελληνική Δημοκρατία.  

2 σχόλια:

  1. Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις.
    Είναι τόσο δύσκολο (οικονομικά ιδίως) να μαζευόσασταν 10 άνθρωποι με τα ίδια χνώτα να βρίσκατε μια συχνότητα κ να στήνατε 1 ραδ/νο;
    Θα κερδίζατε και σεις κ ο κόσμος γιατί:
    1. Ο κόσμος διψά για νέες φωνές που έστω να έχει ενδείξεις ότι του λένε την αλήθεια.
    2. Ο κόσμος είναι πιο δεκτικός από ποτέ και είναι μοναδική ευκαιρία για διάπλαση καλύτερων συνειδήσεων και ουσιαστική γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θλίψη για την απουσία σου ειναι δεδομένη! Είμαι σίγουρη όμως οτι θα ξανα "συναντηθούμε" στο μέλλον. Ο σπόρος που φύτεψες θα ανθίσει εκεί που δεν το περιμένεις. Συγχαρητήρια για το θάρρος και την τόλμη που μας δίδαξες με τη στάση σου, σαν ένας απο εμάς τους εξεγερμένους δούλους.
    Σου εύχομαι καλή και δυναμική επιστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή