Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δημοκρατία και μπουφέδες

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη
«Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».
Σε απλά ελληνικά, τούτη η δήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σχετική με τη ματαίωση της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σημαίνει «Πιάσ' το αβγό και κούρεφ' το».
Ο ένοικος του προεδρικού μεγάρου προσπαθεί για μιαν ακόμη φορά να αποφύγει την αρμόζουσα χλεύη και καταργεί πλέον την εκδήλωση, ώστε να μην είναι υποχρεωμένος να υποδεχτεί μόνον αυτούς που συνεργάστηκαν με τη δικτατορία ή «αγωνίζονταν στην αλλοδαπή».

«Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός», υποστηρίζει ο φέρων το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ο οποίος έχει υπογράψει όλους τους νόμους που οδήγησαν στην αθλιότητα τον ελληνικό λαό.
Περισυλλογή λοιπόν για τον Κάρολο Παπούλια και τους προστάτες του. Δικαίωμά τους.
Αλλά την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης να την αφήσει (αν το θέλουν) σ' αυτούς που αντιστάθηκαν και όχι στους μεταφέροντες φανούς.
Ο αγώνας για Δημοκρατία συνεχίζεται και δεν χρειάζεται τους πρόθυμους ούτε τους επιλήσμονες. Και ας μην επικαλείται το κόστος των μπουφέδων ο πιο ακριβός πολιτικός της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου