Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σερβίρουν την καταστροφή με "κορδέλες"

Με τις φωτιές των μνημονιακών καταστροφών να απειλούν άμεσα (και) το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική τρόικα εξήλθε της χθεσινής σύσκεψής της περίπου... αμέριμνη και με νέα μνημονιακή συσκευασία, στολισμένη με πολλές "κορδέλες". Τρεις και κάτι ώρες χρειάστηκαν οι τρεις άνδρες με τη συνδρομή και του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου για να βγουν και να μας σερβίρουν μια νέα μνημονιακή εκδοχή, πασπαλισμένη με παχιά λόγια επιμήκυνσης!
"Πολύ καλό κλίμα" είδε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως όποιος άκουγε προσεκτικά αντιλαμβανόταν ότι δεν αποκλείονται τα οριζόντια μέτρα, ενώ και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να μιλήσει.
Όπως είχε προ πολλού διαφανεί, η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση είχε ενταφιαστεί και όσο "εξυπηρέτησε" τις προεκλογικές σκοπιμότητες των τριών ήταν ωφέλιμη. Τώρα τα κεφάλια κάτω, στην ατζέντα που προσδιορίζουν οι απεσταλμένοι των δανειστών, και πολλά λόγια για να κρύψουν την εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων. Πριν από λίγες μέρες μάς "ετοίμαζαν" ότι βρήκαν τα μέτρα για τα 11,5 δισ. ευρώ, ενώ όλα έδειξαν -και η χθεσινή σύσκεψη- ότι απείχαν πολύ από τους δικούς τους στόχους και, παρά τις μεγαλοστομίες, ήταν άλλη μια φορά απροετοίμαστοι.

Ως ευπειθείς μαθητές βέβαια, θα περιμένουν τώρα ευμενή ακρόαση από την... τρόικα και μετά θα περιμένουν τα μαντάτα από τις ευρωκαγκελαρίες κατά Σεπτέμβρη μεριά. Παρ' ότι κατάλαβαν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει ούτε για φέτος ούτε για το δίχρονο 2013-2014, συνεχίζουν να επιμένουν στην ίδια καταστροφική συνταγή, προσθέτοντας και μπόλικες ιδιωτικοποιήσεις για να μη μείνει τίποτα, μα τίποτα όρθιο. Όταν ο κ. Σαμαράς τό 'παιζε αντιμνημονιακός, έλεγε και ξανάλεγε ότι η συνταγή είναι δηλητήριο. Τώρα, σε ρόλο πρωθυπουργού - βοηθού αρχιμάγειρα, μάς σερβίρει το ίδιο δηλητήριο με βοηθούς τους Βενιζέλο - Κουβέλη.
Α, μην ανησυχείτε, η κυβερνητική τρόικα θα ταξιδέψει πολύ για να συζητήσει τη νέα μνημονιακή συσκευασία και, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες επιτυχίες των Παπανδρέου, Παπαδήμου, Βενιζέλου, όλα θα πάνε καταπώς θέλει η ευρωσυμμορία των νεοφιλελεύθερων.
Με την ύφεση να πυρπολεί και τις τελευταίες αυταπάτες "επαναφοράς" των μνημονιακών συνταγών σε τροχιά, οι όποιες κορώνες για αναπτυξιακή πορεία και ανάσχεση της ανεργίας δεν ξεγελούν τους πολίτες. Η κυβερνητική τρόικα, αντί να τα χαλάει με τους δανειστές, προτιμά να χάνει κάθε επαφή με τα λαϊκά στρώματα, ακόμη και με ανθρώπους που την ψήφισαν, για να σερβίρει ένα νέο Μεσοπρόθεσμο, λέγε καλύτερα τρίτο Μνημόνιο...
Τέτοια αναξιοπιστία και τέτοια κοροϊδία δεν καταπίνεται από τον λαό μας και δεν συγχωρείται. Όσοι εκτελούν τις καταστροφικές εντολές των νεοφιλελεύθερων, όσο κι αν δημαγωγούν ή εκβιάζουν, θα βλέπουν την κλεψύδρα τους ν' αδειάζει και την ανατροπή να έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου