Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Το "Μνημόνιο 3" φέρνει... εμφύλιο στη Ν.Δ.

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να... συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αντ. Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με τη “λαϊκή Δεξιά” του κόμματός του, η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα το “δόγμα Στουρνάρα” που έχει υιοθετήσει πλήρως το Μαξίμου.
Αναζωπυρώνεται το μέτωπο μεταξύ "λαϊκοδεξιών" και "φιλελεύθερων"
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ήδη αναζωπυρώνεται και η παραδοσιακή κόντρα μεταξύ “λαϊκής Δεξιάς” και “φιλελευθέρων” στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο πολύ σύντομα θα βρεθεί να στηρίζει μέτρα σαν αυτά που... απέρριπτε τα πρώτα δύο χρόνια εφαρμογής της “μνημονιακής” πολιτικής.
Ο γραμματέας της “γαλάζιας” ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, Ν. Κιουτσούκης, έχει προχωρήσει σε καθημερινές παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας τον Αντ. Σαμαρά ότι η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στη Ν.Δ. δεν θα δεχθεί ούτε οριζόντιες περικοπές ούτε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.


Πάντως, οι “φιλελεύθεροι” της Ν.Δ. έχουν ήδη αρχίσει να... δείχνουν τα δόντια τους. Μετά τον βουλευτή Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, που δημοσίως προέτρεψε τον Αντ. Σαμαρά “να χάσουμε κι εμείς κανα-δυο Φωτόπουλους, δεν παθαίνουμε τίποτα”, έντονη ήταν η αντίδραση και του Κυρ. Μητσοτάκη. «Ποιος είναι ο κ. Κιουτσούκης; Ας λέει ό,τι θέλει και αν δεν του αρέσει η κυβερνητική πολιτική, να σηκωθεί να φύγει, έχει καταντήσει γραφική η ιστορία μαζί του», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ο γραμματέας της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα «εκφράζει μια μικρή συντεχνία και πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα».

“Καραμανλικοί” και “μητσοτακικοί”
Την ώρα, λοιπόν, που στο εσωτερικό της Ν.Δ. αρχίζει να διαμορφώνεται εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ο Ν. Κιουτσούκης απαντώντας στον βουλευτή της Ν.Δ. επιχείρησε να δώσει άλλη διάσταση στη διαμάχη των δύο πλευρών: τη διάσταση της παραδοσιακής έχθρας μεταξύ “καραμανλικών” και “μητσοτακικών”. «Είμαι από αυτούς που ''έχτισαν'' αυτήν την παράταξη με τον ιδρυτή της Κ. Καραμανλή. Ούτε είδα φως και μπήκα όπως οι νεοφιλελεύθεροι - σταλινιστές ούτε πήρα τη θέση του... πατέρα μου, όπως κάποιοι άλλοι...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουτσούκης.

Συνάντηση Σαμαρά - Κλίντον
Ο πρωθυπουργός, πάντως, εμφανίζεται προβληματισμένος για την εντεινόμενη κόντρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και ουδόλως τυχαίο είναι το γεγονός ότι επιχειρεί να “εξευμενίσει” τους “γαλάζιους” συνδικαλιστές και τη “λαϊκή Δεξιά” με την επιλογή τού επίσης, συνδικαλιστή, Φ. Ταυρή για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Εν τω μεταξύ, αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Κλίντον, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση, προσκεκλημένος της οργάνωσης “Ελληνική Πρωτοβουλία”. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να στείλει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και να καλέσει Ελληνοαμερικανούς επενδυτές να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου