Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Άλμα στο κενό από την κυβερνητική τρόικα

* Αφανισμό συντάξεων, δραματικές μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, αιματηρές περικοπές στην Πρόνοια και τη δημόσια Υγεία ετοιμάζουν οι τρεις συγκυβερνώντες, εγκλωβισμένοι στον ρόλο του καλού μαθητή
* Συναντήσεις Σαμαρά το πρωί με Μπαρόζο και το μεσημέρι με Βενιζέλο - Κουβέλη για λήψη αποφάσεων
* Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις περί ανάγκης νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους για να αποφευχθεί το ναυάγιο
* Τριγμοί στην κυβέρνηση προ των αδιεξόδων
* Αλ. Τσίπρας: Αν συνεχίσει έτσι ο Σαμαράς, θα διαπραγματευτεί τη δραχμή
Σε σκοτεινά μονοπάτια οδηγεί τη χώρα η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς όχι μόνο αρνείται να εγκαταλείψει μια πολιτική συνταγή που έχει αποδειχθεί βλαπτική, αλλά, για τους δικούς της λόγους, αυξάνει και τις δόσεις. Για να βρει τα 11,5 δισ. που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2013-14, η κυβέρνηση προσφεύγει πάλι στις γνωστές πηγές: τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τις κοινωνικές δαπάνες. Ετοιμάζεται να θεσπίσει πλαφόν στις συντάξεις περί τα 1.400 ευρώ καθαρά, αθροιστικά για κύριες και επικουρικές, πετσοκόβει τα εφάπαξ στον δημόσιο τομέα και αφήνει στην καλή θέληση των εργοδοτών το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς αρνείται να καταργήσει τους διαλυτικούς για τις συλλογικές συμβάσεις νόμους.
 Παράλληλα, προχωρά σε νέες περικοπές στην Υγεία, που μπορεί να φτάνουν μέχρι την κατάργηση νοσοκομείων.
Σε μεγάλο βαθμό οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις σημερινές συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Μπαρόζο και τους συγκυβερνώντες κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου