Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Λιγότερη δημοκρατία στην Ευρώπη ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν υπέρ του «διπλού» πακέτου νομοθετικών μέτρων για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταβάλλεται σε όργανο των πιο δεξιών και αντιλαϊκών μέτρων που έχει γνωρίσει ποτέ η Κοινότητα.


Ευρωπαϊκή Αριστερά: Ο νεοφιλελεύθερος φανατισμός θα καταστρέψει το ευρώ
Ο εκπρόσωποι της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταδίκασαν, στις παρεμβάσεις τους, αυτό το πακέτο μέτρων, που δείχνει «τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό, ο οποίος θα καταστρέψει το ευρώ, αφού δεν περιέχει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη στους λαούς της Ένωσης που σήμερα δοκιμάζονται από την κρίση».

«Οι απαντήσεις - κλειδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση εκλαμβάνονται από τους πολίτες σαν επιθέσεις εναντίον των δημοκρατικών θεσμών παρά σαν χρήσιμα εργαλεία για τον συντονισμό της κοινοτικής οικονομικής πολιτικής», δήλωσε χθες ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιούργκεν Κλούτε.

Γιούργκεν Κλούτε: «Η γερμανική κυβέρνηση απειλεί ανοικτά τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν 'σωστά'»
«Η γερμανική κυβέρνηση απειλεί πλέον ανοικτά τους Έλληνες πολίτες με την έξωση της χώρας τους από το ευρώ αν δεν ψηφίσουν 'σωστά' στις εκλογές της Κυριακής. Αυτές οι ταπεινωτικές και αντιδημοκρατικές απειλές πρέπει να σταματήσουν. Μέσα στη σημερινή συγκυρία επιδείνωσης της κρίσης του ευρώ, είναι καθήκον μας να προτείνουμε λύσεις και όχι να διατυπώνουμε απειλές», τόνισε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Οικολόγων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αναφερόμενος προχθές στις ελληνικές εκλογές, πρόβλεψε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας θα είχε πολύ μεγάλο κόστος και για τον λόγο αυτό η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει η δήλωση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος βλέπει ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεσή του να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Κοινότητα. Ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την ελπίδα ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ θ' αντιμετωπιζόταν από την Ένωση θετικά, αν αυτή παρουσίαζε “λογικά αιτήματα”, αλλά προειδοποίησε ότι θ' αποτύχει αν προσπαθήσει «να εκβιάσει την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου