Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για τη διαχρονική ατιμωρησία στην Ελλάδα μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009, «προμελετημένο έγκλημα», εκτιμώντας παράλλληα ότι το θέμα θα απασχολήσει τη Βουλή και μετεκλογικά.
«Προμελετημένο έγκλημα», χαρακτήρισε την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι το θέμα θα απασχολήσει τη Βουλή και μετεκλογικά.
«Στην Ελλάδα υπάρχει διαχρονική ατιμωρησία και είναι σκάνδαλο υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών», τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.
«Ανεξαρτήτως των προθέσεων, οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν την ιστορική ευθύνη ότι σχεδίασαν και υλοποίησαν μία πολιτική που έβλαψε τον λαό και την πατρίδα», είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας, επίσης, λόγο για «διαχρονική κατάσταση ατιμωρησίας στην Ελλάδα» και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Siemens.
Zήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η κατάθεση του Μανώλης  Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, στην οποία, όπως είπε, έχουν πρόσβαση τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε και «κρατούν στα χέρια» το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος για «τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ», όταν αποδοκιμάστηκε στα Ανω Λιόσια, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες «δεν είναι λαός κρετίνων. Δεν μπορεί ο κ. Πάγκαλος να υβρίζει συνέχεια τους πάντες. Η ύστατη τιμωρία θα είναι ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στην κοινωνία και θα δέχονται τις αποδοκιμασίες, τις διαμαρτυρίες και τη χλεύη των πολιτών».
Για την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πρόεδρο αλλά όχι πολιτική: «Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσανατολισμένο στην πολιτική του μνημονίου που οδήγησε στην κοινωνική κόλαση και καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου