Σαν σήμερα, 17 Μαρτίου του 1988, ο Νικόλας Άσιμος «έφυγε» από την ζωή…
και το Onsports σας ταξιδεύει στη ζωή του «μπαγάσα» των Εξαρχείων, ο οποίος είχε διακριθεί στο παρελθόν, για όσους δεν γνωρίζουν, για τις αθλητικές του επιδόσεις.
Γεννημένος στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη, ο Νικόλαος Ασημόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πέρασε τα παιδικά του και εφηβικά του χρόνια στην Κοζάνη, όπου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.και το Onsports σας ταξιδεύει στη ζωή του «μπαγάσα» των Εξαρχείων, ο οποίος είχε διακριθεί στο παρελθόν, για όσους δεν γνωρίζουν, για τις αθλητικές του επιδόσεις.
Το 1965, διακρίθηκε στους Διασχολικούς Αγώνες Στίβου Δυτικής Μακεδονίας, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο άλμα εις ύψος, ωστόσο ο Άσιμος αρνήθηκε να τοποθετήσει την φανέλα με τα γράμματα «Λ.Α.Κ.» (Λύκειο Αρρένων Κοζάνης), δείχνοντας από μικρή ηλικία πως είχε αξίες και αντιλήψεις τις οποίες δεν θα καταπατούσε σε όλη την πορεία της ζωής του.
Μάλιστα, ο Άσιμος ήταν εξαιρετικός τερματοφύλακας, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την ομάδα της Κοζάνης, η οποία του κατέθεσε πρόταση για να υπογράψει συμβόλαιο, ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.
Όνειρο του Νικόλα Άσιμου ήταν να γίνει δημοσιογράφος ωστόσο φοίτησε στο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης, όμως η καλλιτεχνική του φλέβα, τον ώθησε προς το θέατρο, ενώ παράλληλα ίδρυσε ένα φοιτητικό εργαστήρι ηθοποιίας.
Ο… έρωτας του Νικόλα Άσιμου με την κιθάρα, ξεκίνησε τότε. Αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και ως αυτοδίδακτος μουσικός άρχισε να παίζει σε μπουάτ, αγνοώντας την λογοκρισία και τις συστάσεις από τις Αρχές, ενώ όταν χάθηκε η ταυτότητα του στο κρατητήριο, έκδωσε άλλη 18 χρόνια αργότερα, στην οποία δεν έγραφε το θρήσκευμα του, από πεποίθηση δική του.
Το 1973, ήρθε στην Αθήνα, παίζοντας μουσική σε αρκετές μπουάτ, ενώ δυο χρόνια αργότερα σχημάτισε την δική του μπάντα, με το όνομα «Exarchia Square Band», όπου συμμετείχαν σε κάθε εικαστικό δρώμενο.
Το 1977, συνελήφθη από τις Αρχές μαζί με πέντε εκδότες ακόμη, με την κατηγορία «εξέχουσες προσωπικότητες που επηρεάζουν αρνητικά το κοινωνικό σύνολο», ενώ το 1983 άνοιξε τον «Χώρο Ποετοιμασίας», στην οδό Καλλιδρομίου, όπου έμενε, έγγραφε, έπαιζε μουσική, πουλούσε κασέτες δικές του, αλλά και πολλά άλλα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία ο Άσιμος λάτρευε.
Το 1987, ο Νικόλας Άσιμος κατηγορήθηκε για βιασμό και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική (καθώς ο κόσμος αντιμετώπιζε τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής του ως… ψυχολογική ασθένεια), ενώ αργότερα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατηγορίες δεν αποδείχτηκαν ποτέ, ωστόσο η ζημιά για τον εύθραυστο ψυχικό κόσμο του Νικόλα Άσιμου είχε γίνει…
Ο Άσιμος δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την πίκρα του για όσα τον κατηγόρησαν, κάνοντας δυο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας, ωστόσο στις 17 Μαρτίου του 1988, ο «μπαγάσας» έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του.
Ο Νικόλας Άσιμος είχε συνεργαστεί με την Χαρούλα Αλεξίου, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και πολλούς άλλους τραγουδιστές, ενώ ακόμη και σήμερα συζητιέται στα Εξάρχει ο θρύλος του Νικόλα Άσιμου, του «μπαγάσα», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου