Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

αρχισαμεεεεεε

Μήνυμα προς την Ελλάδα σχετικά τις επικείμενες εκλογές έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και η διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υπόθεση των Ελλήνων και κανενός άλλου. Το μέλλον της Ελλάδας…

είναι στα χέρια των Ελλήνων. Λάβαμε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ», είπε!
«Ελπίζουμε αυτό να γίνει» έσπευσε να συμπληρώσει χαρακτηριστικά, διότι, όπως διαμήνυσε, «η τήρηση ευρωπαϊκών κανόνων και υποχρεώσεων είναι μια συμβολή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – και η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ μονόδρομος».
Αναφορικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης τόνισε ότι η εφαρμογή του είναι προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας. «H χώρα σας είναι σε μία δύσκολη φάση, πρέπει να εφαρμόσει μια εξαιρετικά απαιτητική πολιτική» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, στην οικονομία της και στις χρηματαγορές, προκειμένου να εφαρμοσθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.
Όπως είπε, «δεν αρκεί η οικονομική σταθεροποίηση, παρότι δεν γίνεται και χωρίς αυτή. Τις προσπάθειες για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα τις στηρίξουμε με την παροχή ευρωπαϊκής αλλά και διμερούς αποτελεσματικής βοήθειας. 
Ο Ελληνικός λαός που επωμίστηκε τις συνέπειες μιας λανθασμένης οικονομικής πολιτικής στο παρελθόν, θα πρέπει να διαπιστώσει ότι οι προσπάθειες του δεν θα πάνε χαμένες και ότι θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος».


Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει συστάσεις προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων και συγκεκριμένα των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. 


«Απ’ ό,τι ξέρω, η τρόικα έχει δώσει σποραδικά κάποιες συμβουλές, βέβαια όχι δημόσια. Κυβερνήσεις όμως δεν κάνουν συστάσεις σε άλλες κυβερνήσεις πώς θα διαμορφώσουν τον κρατικό τους προϋπολογισμό. Όμως η Ευρώπη είναι μια κοινωνία δικαίου. Αυτό σημαίνει: όλοι πρέπει να τηρούν τις συμβάσεις. Από εμένα δεν θα υπάρξουν συστάσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει μόνη της να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε.


Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το ποσό που έχει κερδίσει ως σήμερα η Γερμανία από τους τόκους των δανείων που έδωσε στην Ελλάδα μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW, ο Σόιμπλε συνέστησε να μη γίνονται καλύτερα τέτοιες ερωτήσειςεπειδή, «οι τόκοι που θα ζητούσε η KfW αν έδινε τα δάνεια αλλού θα ήταν υψηλότεροι».
voreia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου