Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΣΕΕ: Οικονομική βία συνιστούν τα μέτρα είσπραξης χρεών

Οικονομική βία χαρακτηρίζει τα μέτρα είσπραξης χρεών με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις στους μη έχοντες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω μιας περιόδου αναγκαστικής εσωτερικής παύσης πληρωμών, ζητά από τις εφορίες και το ΣΔΟΕ να επισπεύσουν τις σκληρές διαδικασίες είσπραξης, με τη διενέργεια κατασχέσεων, δεσμεύσεων, πλειστηριασμών και ποινικών διώξεων, χωρίς έλεος και διακρίσεις.
Αναφέρεται στις “10 εντολές φόβου και τρόμου” του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν κατασχέσεις ακινήτων, επί καταθέσεων, μισθωμάτων, απαιτήσεων, κυριότητας κινητών.
Σημειώνει ότι είναι κατανοητή η υποχρέωση του κράτους να εισπράξει αυτά που του οφείλονται και δικαιούται, αλλά ακατανόητη η μεθοδολογία που επιλέγει. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα φοροελεγκτική αδράνεια αδικεί τους συνεπείς φορολογουμένους, προσθέτει, και ο τρόπος πίεσης στους μη έχοντες και οι συλλήψεις μικροφειλετών μάς παραπέμπουν σε “οικονομική βία”.
Τέλος, επισημαίνει, ο οδηγός των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου για άλλη μια φορά “ξεχνά” τον συμψηφισμό απαιτήσεων και βεβαιωμένων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, ενώ αγνοεί τις τραγικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και την ανεργία από τα χιλιάδες “λουκέτα” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου