Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΤΗΛΕΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


Μιας και πλησιάζει η 25η Μαρτίου, ας θυμηθούμε λίγο από 28η Οκτωμβρίου, ώστε να μην ξαναδούμε τραγελαφικές στιγμές στα πηλεπαράθυρα της δημοκρατίας των εθνικών εργολάβων. 
Οδυρμός και αγανάκτηση κυρίεψε σύντροφε πρώιν καταναλωτή, τους πατριώτες της τι βί, μετά το ξέσπασμα του κόσμου στους εορτασμούς για το όχι του 1940.
Έξαλοι οι Πρεντεροκαψήδες έσκιζαν τα υμάτια τους για μια μικρή μειοψηφία που αμαύρωσε τον πατριωτισμό τους. Και όμως, είναι πολύ απλή η λύση, ώστε να μην έχουμε τέτοια έκτροπα αγαπητοί πατριώτες του χαζόκουτου. Απορώ πως εσείς οι σπουδαγμένοι δεν το έχετε καταλάβει. Μάλλονν έχετε πολλά στο κεφάλι σας, όπως ακουστικά να σας λένε τι να σκέφτεστε και σας ξέφυγε η λύση. Δεν πειράζει βρε, γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, να σας βοηθάμε. Λοιπόν Πρεντεντεροκαψήδες ακούστε πόσο εύκολη είναι η λύση.
Να πληρώνονται όλοι, όσο εσείς. Τόσο απλό είναι αγαπητοί μου πατριώτες της τι βί.
Έχει κανείς από εσάς, την παραμικρή αμφιβολία, πως αν ο κόσμος είχε τους δικούς σας μισθούς,θα ξεσπούσε?
Αυτό ξέρετε, θα μπορούσαμε και να το αντιστρέψουμε. Φανταστείτε αγαπητοί πατριώτες των αφεντικών, ο κόσμος να είχε τους δικούς σας μισθούς και εσείς να μην είχατε ευρώ ούτε για δείγμα. Να μην είχατε δουλειά, ασφάλεια, τα παιδιά σας να πείναγαν, τραπεζίτες να σας απειλούσαν και πολιτικούς να σας έκλεβαν ακόμα και αυτά που δεν έχετε. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα βλέπαμε στην παρέλαση?
Καλά, είναι γνωστό πως τα καλοταισμένα στομάχια δεν έχουν φαντασία, γι αυτό θα σας πούμε εμείς.
Ο κόσμος θα είχε βγεί με σημαίες στους δρόμους να γιορτάσει. Οι περισσότεροι θα είχαν πάει φυσικά για διακοπές στην Αράχοβα και τα άλλα ταπεινά χειμερινά θέρετρα των φτωχών, αλλά αρκετοί θα ήταν στους δρόμους για να θαυμάσουν τις πολεμικές μηχανές της δημοκρατίας και του ελεύθερου, ειρηνικού και φυσικά δημοκρατικού κόσμου.
Ξαφνικά, μέσα από το καλοντημένο και καλοζωισμένο χαρούμενο και εθνικά υπερύφανο πλήθος, κάποιοι Πρεντεντεροκαψήδες θα άρχιζαν να φωνάζουν και να πετάνε αυγά και ντομάτες, με σκοπό να καταλύσουν την δημοκρατία και να προσβάλουν τους θεσμούς.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας πώ τι θα λέγανε τα δημοκρατικά κανάλα.
Καλά ρε σεις, ακόμα και ναρκωτικά να πέρνατε, τέτοια ξευτίλα δύσκολα θα την δημιουργούσατε. Εκτός φυσικά, αν το χρήμα και η εξουσία σας έχει τόσο πολύ εθίσει, που τελικά όπως όλοι οι εθισμένοι, ζείτε τις ανάλογες παραισθήσεις που έχουν και τα πρεζάκια.
Να το προσέξετε αυτό φίλοι Πρεντεντεροκαψήδες. Δεν εθίζει μόνο η ηρωίνη. Περισότερο και από αυτήν, εθίζει η εξουσία.
Πάντως για να είμαι δίκαιος, πρέπει να παραδεχθώ, πως περάσαμε υπέροχα εκείνη την ημέρα. Μεγαλύτερο εξευτελισμό στον εαυτό σας, δεν θα μπορούσατε να κάνετε. Πραγματικά ήταν καταπληκτικό να σας βλέπουμε να μιλάτε για μειοψηφίες την ώρα που δίπλα στις φρεσκοσιδερωμένες φάτσες σας, βλέπαμε εικόνες με χιλιάδες πολίτες χωρίς κουκούλες να κάνουν επανάσταση.
Ξέρω πως σας φοβίζει η λέξη επανάσταση, αλλά πολλοί ποιητές και άνθρωποι του πνεύματος, λένε πως είναι η ομορφότερη λέξη στο σύμπαν. Εμπεριέχει την λέξη ανάσταση λένε.
Φυσικά καταλαβαίνω, πως μάλλον για εσάς, άνθρωποι του πνεύματος, είναι ο Καρατζαφύρερ, ο Άδωνης και ο Πάγκαλος, οπότε ίσως να πρέπει να σας αθωόσουμε λόγω μειωμένης εγγεφαλικής λειτουργίας.
Πάντως αγαπημένοι μου ήρωες των 8, πρέπει να παραδεχθώ, πως έχω συγκηνιθεί από την άδολη αγάπη σας για την δημοκρατία.
Ξέρετε, την δημοκρατία των ευτραφών που νομοθετούν ώστε να κλέβουν οι υπουργοί ανενόχλητοι και χωρίς κανένα φόβο τιμωρίας, την δημοκρατία της μίζας, των χρηματηστηρίων, των Βατοπαιδίων, της ζίμενς, των υποβριχίων, της φτώχιας του λαού, της ανεργίας, των εργολάβων κρίσων, των θαλασσοδανείων, της τρόικας, της παραχώρισης εθνικής κυριαρχίας και άλλων δημοκρατικών θεσμών που με πάθος υπηρετείτε.
Χαμογελάω με την ιδέα, πως σε περίπτωση πολέμου, όπως το 40, οι καλοσιδερωμένες φάτσες σας θα πήγαιναν στο μέτωπο. Ξέρετε την έκφραση έκλασε πατάτες? Ξέρετε σε ποιους θα τέριαζε γάντι?
Μήπως αυτοί που σήμερα κατονομάζετε σαν κουκουλοφόρους, εχθρούς των θεσμών και άλλα τέτοια όμορφα, θα ήταν αυτοί που θα καλούνταν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα? Για να μπορείτε εσείς να κάνετε κριτική από τα τηλεπαράθυρα σας?
Ποιοι θα πήγαιναν στο μέτωπο ρε Πρεντεντεροκαψήδες? Μήπως τα αφεντικά σας?
Δεν σερβίρουν εκεί σαμπάνιες και χαβιάρι πληρωμένα από θαλασσοδάνεια και μίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου