Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΓΟΡΩΝ



Εδώ και καιρό, όπως πολλοί άνθρωποι, έχω πάθει μια μετάλλαξη  που με οδηγεί να ψάχνω συνεντεύξεις από οικονομολόγους , αυτούς που πάντα αποκαλούσα λογιστικές μηχανές. Δεν προσπαθώ να καταλάβω τι θα μας σώσει, γιατί ξέρω ότι δεν μας σώζει τίποτα και κανένας. Προσπαθώ να καταλάβω τι κόσμο ονειρεύονται, τι έχουν στο μυαλό τους για το αύριο της ανθρωπότητας. Ένας Γερμανός οικονομολόγος, που μάλιστα προέβλεψε ότι με αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει ο Τζέφρι με τους τροικανούς το 13 θα έχουμε εμφύλιο, μου άνοιξε τα μάτια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εμφύλιο. Για να υπάρχει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να συγκρουστούν δυο διαφορετικές ιδεολογίες. Εδώ το πιο πιθανό, είναι να αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλο από την πείνα, η  να έχουμε έναν πόλεμο εξαθλιωμένων εναντίων βολεμένων.
 Τρομερά πράγματα θα δούμε μ αυτούς που μπλέξαμε. Αλλά ας επιστρέψουμε στην επιφώτΗση του αγίου πνεύματος, συγνώμη, της γερμανικής λογιστικής μηχανής, συγνώμη πάλι, του Γερμανού οικονομολόγου ήθελα να πω. Μα τι έπαθα σήμερα και κάνω τέτοια λάθη…
Αυτός ο καλός άνθρωπος του θεού λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι έμοιαζε με εβραική βιβλική μορφή, ξεκαθάρισε πως είτε επιστρέψουμε στην δραχμή κάνοντας υποτίμηση, ενώ θα χρωστάμε τα μαλλιά μας, η μάλλον θα χρωστάμε τις βίλες τους, σε ευρώ, είτε κάνουμε ότι τώρα, δηλαδή να παραμείνουμε στο ευρώ, κάνοντας εσωτερική υποτίμηση, μειώνοντας  μισθούς και συντάξεις, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και φέρνει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.  Δρόμοι αδιάβατοι, γεμάτοι ανθρώπινη απόγνωση, πόνο, οργή, μίσος, θάνατο φέρνουν,.αυτά είναι τα δώρα που έφεραν οι φωστήρες του γένους. Μια νέα δηλαδή και πολύ φοβάμαι χειρότερη τουρκοκρατία.
Αλλά αυτά πάνω κάτω τα ξέρουμε, υπάρχει κάτι ακόμα πιο τρομακτικό, που όμως έλυσε τις απορίες μου.
Η γερμανική λογιστική μηχανή λοιπόν, είπε πως για να μπορεί να επιβιώσει μια χώρα, η μόνη λύση είναι να την δέχονται οι αγορές, να μπορεί να δανείζεται.
Προσοχή, οι χώρες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς δανεισμό, όπως και οι άνθρωποι.
Δεν γίνεται να υπάρχουν χώρες που δεν θα χρωστάνε, που θα έχουν ελεύθερο μέλλον, που θα μπορούν να επιλέξουν προς πια κατεύθυνση θέλουν να πάνε.
Οι χώρες πρέπει πάντα να χρωστάνε, πρέπει να ελέγχονται δηλαδή, να μην μπορούν να αποφασίζουν, να είναι υποταγμένες, σκλαβωμένες. Σκλαβωμένες σε ποιους? Στις αγορές. Στους τοκογλύφους δηλαδή.
Ξέρετε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που δούλεψαν σκληρά. Το πρωί δούλευαν στις οικοδομές, μετά έκαναν τους σερβιτόρους σε εστιατόρια και το βράδι έκαναν πόρτα σε κάποιο κλαμπ. Μάζευαν τα λεφτά τους και δεν τα χάλαγαν σε ρούχα, ούτε άφηναν να τους τα τρώνε οι γκόμενες και έτσι έκαναν μια τεράστια περιουσία, τόσο μεγάλη, που μπορούν να δανείζουν ολόκληρες χώρες. Βλέπετε είναι καλοί άνθρωποι, όπως όλοι οι βιοπαλαιστές, και δεν μπορούν να βλέπουν λαούς να υποφέρουν.     
Από τον πλανήτη, πέρασαν όλων των ειδών και ποιοτήτων ψυχές. Μεγάλοι φιλόσοφοι, τεράστιοι επιστήμονες, υπέροχοι καλλιτέχνες, ακόμα και θεοί ήρθαν στην γη, η έστω λατρεύτηκαν σαν θεοί και όλοι έδωσαν την δύναμη στον άνθρωπο να πάει μπροστά. Κι όμως, όλοι έχασαν, όλοι υποτάχθηκαν στα λαμόγια, τους τοκογλύφους, συγνώμη, στις αγορές…
Ας σκεφτούμε έναν επιστήμονα, έναν μάλιστα ανθρωπιστή επιστήμονα, έναν άνθρωπο που θα ήθελε η δουλειά του να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Ας υποθέσουμε ότι ανακάλυψε την θεραπεία για τον καρκίνο. Για να κάνει παραγωγή το φάρμακο, χρειάζεται λεφτά που δεν έχει. Ούτε για την έρευνα θα είχε, αλλά μιλάμε υποθετικά τώρα. Αναγκαστικά λοιπόν θα πήγαινε στις περιβόητες αγορές για χρηματοδότηση. Το φάρμακο κοστίζει λίγα λεπτά. Και πραγματικά λυτρώνει την ανθρωπότητα από ένας τεράστιο εφιάλτη της. Ποιος πιστεύει ότι οι αγορές θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο?
Οι αγορές έχουν νοσοκομεία που τους φέρνουν τεράστια κέρδη. Σιγά μην αφήσουν έναν ηλίθιο οραματιστή να τους χαλάσει την δουλειά. Οι αγορές ξέρουν ότι τα λεφτά βγαίνουν πάντα υπηρετώντας το κακό. Αν δεν τους πούλαγε ο ερευνητής το φάρμακο, ώστε να το ελέγχουν και να το πουλάνε πανάκριβα, αν και το κόστος είναι μηδαμινό και το βρήκαν και έτοιμο. Μπορεί ακόμα να το αγοράσουν αλλά ποτέ να μην το βγάλουν στην παραγωγή, αν κρίνουν ότι από τον καρκίνο κερδίζουν περισσότερα από την έλλειψη του.
Αν όμως ο καλός ερευνητής μας δεν δεχθεί να τους πουλήσει το φάρμακο, γιατί τους ξέρει και φοβάται ότι όπως κάνουν πάντα, δεν θα το χρησιμοποιήσουν για καλό και προσπαθήσει να βρει κεφάλαια από κάποια τράπεζα, θα πάθει ότι όλοι μας.
Θα πάθει ότι οι χώρες. Υπάρχει φυσικά και ο τρίτος δρόμος, να γίνει σαν αυτούς, να αποκτήσει την ίδια μούρη και τότε σαν από θαύμα θα αποκτήσει πολλά λεφτά, αλλά ποτέ εμείς ένα καλό και φτηνό φάρμακο.
Το ίδιο παιχνίδι παίζεται σε κάθε επίπεδο, ακόμα και σε επίπεδο χωρών.
Δεν υπάρχουν πολιτικές και ιδεολογίες. Δεν υπάρχει σοσιαλισμός, φασισμός, κομουνισμός. Δεν υπάρχει τίποτα απ αυτά από την στιγμή που υπάρχουν οι αγορές.
Ο πιο απόλυτος απολυταρχισμός που κατασκευάστηκε ποτέ. Το χρήμα.
Κάπως έτσι λοιπόν, είτε ο Γιωργάκης που του αρέσει να παίζει τον σοσιαλιστή, είτε ο Αντωνάκης που ήθελε να είναι φιλελευθερος, είτε οποιοσδήποτε άλλος που και εγώ δεν ξέρω τι ρόλο θα ήθελε να παίξει, το μόνο που θα έπαιζε, θα ήταν το παιχνίδι των τοκογλύφων.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που υπάρχει, η αλήθεια που μπορεί να λύσει κάθε απορία για τα πως και γιατί, της απίστευτης παράνοιας που βιώνει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα.
Μέχρι ο κόσμος να επαναστατήσει ενάντια στους τοκογλύφους, στους δαίμονες που έχουν χρεώσει ακόμα και τα παιδιά που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί, κάνοντας τα εγκλήματα τους και μεταφυσικά, διαιωνίζοντας μ αυτόν τον τρόπο την ανθρώπινη δυστυχία και φυσικά τον πλούτο τους, μην περιμένεις άσπρη μέρα και μην αναρωτιέσαι γιατί δεν νιώθεις καλά. Γιατί δεν είσαι πια άνθρωπος, δεν είσαι ελεύθερος. Τους άφησες να σε κάνουν σκλάβο. Οι σκλάβοι δεν ήταν ποτέ ευτυχισμένοι φίλε μου. Τουλάχιστον ξέρεις γιατί τόσο συστηματικά σε χρέωναν, ενώ φρόντιζαν να κλέβουν εκατομμύρια. Σε είχαν πουλήσει για σκλάβο στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου