Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Να σώσουμε την Μύκονο

Να σώσουμε τη Μύκονο

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το αν οι δανειστές μας μπορούν σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος μας, να κατάσχουν δημόσια περιουσία. Στην πραγματικότητα την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Όπως κάνει κάθε τράπεζα σε όλους μας αν δεν πληρώσουμε την δόση από ένα δάνειο που έχουμε πάρει, έτσι ακριβώς πράττουν και οι δανειστές μιας χώρας. Καμιά διαφορά δεν υπάρχει. Τοκογλύφοι που ενσωματώθηκαν στο σύστημα και νομιμοποιήθηκαν. Τραπεζίτες, αγορές, νόμιμοι τοκογλύφοι . Τρομερές δουλειές αυτές. Ρωτάς  έναν απ αυτούς τι δουλειά κάνεις και σου απαντάει, πουλάω λεφτά. Πόσο κάνει το κατοστάρικο? Εκατόν πενήντα. Μιλάμε για πραγματική επιστήμη. Ποια ιατρική, μαθηματικά και κβαντική φυσική. Η απόλυτη επιστήμη είναι η τοκογλυφία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί σπουδάζουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.
Αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί, την δουλειά τους κάνουν, δουλειά…τέλος πάντων, ας πούμε ότι είναι δουλειά. Το θέμα είναι που μας έμπλεξαν οι φωστήρες που επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν.
Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του ποδηλάτη, ξέρετε, του λεφτά υπάρχουν… στο ΔΝΤ, προσπαθεί να μας πει ότι δεν μπορούν οι δανειστές να πάρουν δημόσια περιουσία. Αντίθετα, ο συνταγματολόγος και μην ξεχνάμε, σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Κασιμάτης, φωνάζει πως στο περιβόητο μνημόνιο, αναφέρετε ξεκάθαρα πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, τότε οι δανειστές μπορούν να πάρουν δημόσια περιουσία. Τον έβλεπα σε μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση να φωνάζει ότι ντρέπεται σαν Έλληνας και σαν συνταγματολόγος για αυτά που υπέγραψαν οι σωτήρες  του γένους και δεν τον άφηναν να μιλήσει. Αντίθετα, έδιναν όλο τον χρόνο σε υποταγμένους υπουργούς και παπαγαλάκια να κάνουν την ηλίθια προπαγάνδα τους. Αυτοί που πήραν την εξουσία λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν, πως δεν θα πάμε στο ΔΝΤ γιατί είναι καταστροφή, πως δεν θα ανεβάσουν τον φπα γιατί θα ήταν καταστροφή για την οικονομία και άλλα τέτοια όμορφα που όλοι ξέρουμε. Λες και αποφάσισαν να κάνουν ένα πείραμα για να δουν πόσο μαλάκες είμαστε. Ρε μάγκες, αν τα κάνετε όλα αυτά σαν πείραμα, για επιστημονικούς λόγους, ώστε να ανακαλύψετε πόσο μαλάκες είμαστε σταματήστε. Είμαστε πρωταθλητές της μαλακίας και μόνο που σας ψηφίζουμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη απ αυτό. Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Σύμφωνα με τον καλό συνταγματολόγο, το μνημόνιο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Δεν επικυρώθηκε στην βουλή, επιβλήθηκε πραξικοπηματικά και η Ελλάδα μπορεί να πάει στο ευρωπαικό δικαστήριο και να ελευθερωθεί από μια κατάσταση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος και μαθηματικός για να καταλάβεις ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Είναι σαν ένας μισθωτός που βγάζει 700 ευρώ τον μήνα να πρέπει να αποπληρώσει δάνειο εκατομμυρίων. Ακόμα κι αν ζει με αέρα κοπανιστό, ακόμα κι αν βρει κι άλλη δουλειά, ακόμα κι αν κάνει μαγικά, δεν μπορεί να ξεχρεώσει. Οπότε όπως λέει και ο Τζιμάκος, να σώσουμε την Μύκονο με δόντια και νύχια, έστω βαμμένα…
Σ αυτόν τον κόσμο, τίποτα δεν είναι τυχαίο, πριν πολλά χρόνια, σε εποχές που όλα αυτά που ζούμε τώρα έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είχα γράψει, πως αυτό που δεν κατάφεραν κάποτε οι Γερμανοί με τα όπλα, θα το καταφέρουν με τα λεφτά. Όλοι γέλαγαν τότε.
Με δεδομένο ότι καμιά τράπεζα δεν σου δανείζει αν δεν είναι σίγουρη ότι θα πάρει τα λεφτά της πίσω με τόκο, πρέπει να σκεφτούμε γιατί μας δάνειζαν. Η μόνη περίπτωση μια τράπεζα να μου δανείσει λεφτά γνωρίζοντας ότι έχω υπερχρεωθεί και δεν θα μπορώ να επιστρέψω τα λεφτά της, είναι να θέλει να πάρει κάτι άλλο που ξέρει ότι έχω. Το σπίτι μου, ένα κτήμα, κάτι.
Χρόνια τώρα, οργανωμένα και με σχέδιο μας υπερχρεώνουν με την συνεργασία των κυβερνήσεων μας. Με την συνεργασία όλων αυτών που ότι κι αν γίνει, θα συνεχίσουν να ζουν μέσα στην χλιδή αυτοί, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών των παιδιών τους. Δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά, δεν μπορεί να είναι από ανικανότητα η ανοησία. Αν θυμηθούμε πως κάρφωνε η μια κυβέρνηση την άλλη για τα μαιμού οικονομικά στοιχεία, την συνεργασία με τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης, τα τετ α τετ με τον Στρος Καν ακόμα και πριν τις τελευταίες εκλογές, την άρνηση να πάρουμε λεφτά όταν ακόμα μας έδιναν, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως μας την έχουν στήσει κανονικά και με τον νόμο.
Το επόμενο βήμα, είναι να μας φέρουν σε μια κατάσταση που να είμαστε και ευχαριστημένοι με έναν μισθό κοντά στα 200 ευρώ. Όταν λένε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αυτό εννοούν, να ανταγωνιστούμε την Βουλγαρία και την Ρουμανία.
Μετά θα καθαρίσουν τους δημόσιους οργανισμούς από το προσωπικό που δεν τους χρειάζεται, ώστε να τους παραδώσουν στους καρχαριοκαρκίνους του πλανήτη φτηνά και με σίγουρο κέρδος.
Όταν είσαι υποτακτικός, όταν είσαι γιες μεν, οι άλλοι πάντα θα σου ζητάνε περισσότερα. Η ζωή έχει έναν σαδιστικό τρόπο να μας κάνει πλάκα, κάποτε την 25η Μαρτίου ξεκινήσαμε να γίνουμε ξανά έθνος, τώρα την 25η Μαρτίου μάλλον θα σταματήσουμε να είμαστε έθνος.
Σου λέει ο Γερμανός, ωραία νησιά έχουν αυτοί, ήλιος, θάλασσα, γιατί να τα έχουν αυτοί οι ιθαγενείς και να μην τα έχω εγώ που φτιάχνω και καλά αυτοκίνητα?
Φυσικά όταν μιλάμε για Γερμανούς και την βιομηχανία τους, καλό είναι να ξέρουμε ότι έγινε με Αμερικανικά κεφάλαια, Μετά τον πόλεμο, αποφάσισαν ποιες χώρες θα παράγουν αυτοκίνητα και ποιες θα κάνουν τους σερβιτόρους. Μόνο που κάποια στιγμή, θα θελήσουν να πάρουν και το μαγαζί και τους σερβιτόρους. Γιατί? Μα είναι απλό. Γιατί μπορούνε…        
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου