Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τι κρύβουν οι εμμονές του κ. Τόμσεν;

Ποιες εντολές, ποιων Κέντρων, υπηρετεί η παθολογική εμμονή του στην εξουθένωση των εργαζομένων και στην εξόντωση των υπερηλίκων;
Πώς αγνοεί ακόμα και την πιο ασφαλή πηγή εσόδων από πλούσιους και πάμπλουτους, δηλαδή τη λίστα της θεσμικής προϊσταμένης του;
- Aναφέρω μόνο τον κ. Τόμσεν από την τρόικα, επειδή αυτός «αποφασίζει και διατάζει».
- Τι υπαινίσσομαι; Ότι εφόσον ξέροντας εκ των προτέρων το ανεφάρμοστο του μνημονιακού «μοντέλου» αποδέχθηκε τον ρόλο, δεν θέλει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα αλλάζοντάς το; Ή ότι φοβάται μήπως κριθεί ύποπτος υπο-λογιστικής ανεπάρκειας; Πολύ «απαλά» διλήμματα για να καλύπτουν ακόμα και τρελές προτάσεις, κόντρα στις οδηγίες της ΟΝΕ (π.χ. εξαήμερο + δεκατρίωρο).

- Τότε τι άλλο; Ιδιοτέλεια; Παράνομα κέρδη; Μίζες; Δεν τρελάθηκα για να βάλω σε νομικές περιπέτειες στην «Αυγή». Τα επιπλέον κέρδη των γκόλντεν μπόις, που επιμένουν την επιβάρυνση ως εξόντωση μόνο «των ταπεινών και καταφρονεμένων», δεν είναι παράνομα, δεν είναι «μίζες». Είναι πριμοδότηση, μπόνους για καλές υπηρεσίες σε τράπεζες κι επενδυτές, κέρδη νομιμοποιημένα α πριόρι κι εν ανάγκη α ποστεριόρι για όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει!

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η Κ.Ο., ο Αλέξης τολμούν! Με πρωτοβουλίες πρωτοφανείς για αξιωματική αντιπολίτευση της ελληνικής Βουλής. Με επερωτήσεις, καταγγελίες, προτάσεις, ατομικά ή από ομάδες βουλευτών, τόσο τεκμηριωμένες, τόσο καταλυτικές νομικά και συνταγματικά, που μετά ο κ. Κεδίκογλου, με λεξιλόγιο συνοικιακού καυγατζή, ταλαιπωρείται πολύ να διαστρεβλώνει, ειδικά όταν εκφέρονται από τον σ. Αλέξη (τα «βίντεο» είναι πάντα πολύτιμοι μάρτυρες).
Τι να πρωτοθυμίσω;
- Πώς ματαίωσε την τελευταία δωροδοκία που μας πρότεινε άνετα κι επίσημα η Siemens; (Προφανώς στην άψογη κι άτεγκτη Γερμανία είναι νόμιμες οι δωροδοκίες που εξοικονομούν ή εισπράττουν).
- Πόσο δυναμικά αντιμάχεται, μαζί με τα συνδικάτα, τις πιο διαλυτικές για το κράτος μεταρρυθμίσεις; Την ιδιωτικοποίηση, για την ακρίβεια τη μετανάστευση, της ενέργειας, των υδάτινων πόρων (βλ. φιλμ-ντοκουμέντο της προ-Μπολιβαριανής Βολιβίας), των επικοινωνιών, από κυβέρνηση και τριουμβιράτο, που δεν είναι τόσο νεαρά κι ανιστόρητα ώστε να αγνοούν πώς μεταχειρίστηκαν, πώς απομύζησαν την Ελλάδα η Πάουερ, η Ούλεν, η Τελεφούνκεν.

- Με το θρίλερ των εμμονών του κ. Τόμσεν, που σε λιγότερα από δύο χρόνια έχει αποδεκατίσει τον λαό, τη νεολαία μας, που μέρα με τη μέρα σφραγίζει με πυγμή γκαουλάιντερ κάθε δίοδο ανάκαμψης, ποιος περιμένομε ν' ασχοληθεί; Μήπως η τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση, που ακόμα κωφεύει στις «πάσες» που προέρχονται από πολλές πλευρές, για να τον παρακάμψει; Δύσκολο, πολύ δύσκολο!
Είναι επουσιώδες να διερευνηθεί από πού έλκει τόση καταστροφική παντοδυναμία, ώστε να αγνοεί ως πηγή εσόδων ακόμα και το «φλασάκι» ή «σιντάκι» (πρώτη φορά άκουσα τον κ. Βενιζέλο να τραυλίζει) της προϊσταμένης του; Ακόμα και μετά την ανάδυσή του από τα σκοτεινότερα υπόγεια του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και μετά την ενημέρωση από την ίδια την κ. Λαγκάρντ κι από ευρωπαϊκούς φορείς, για την ασφαλή διεκδίκηση των συγκεκριμένων εσόδων;
- Ποιος και πότε θα διεκδικήσει απαντήσεις; Πότε θα μάθομε αν ο κ. Τόμσεν είναι όντως τόσο παντοδύναμος, τόσο άτρωτος;

* Η Μπέττυ Βακαλοπούλου είναι αρχιτέκτων - πολεοδόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου