Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Υποψίες...

Ώστε έτσι, έ; Δεν βασανίστηκαν στην Ασφάλεια οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας, λέει ο Δένδιας. Εξανέστη μάλιστα και αναρωτήθηκε: "μα είναι δυνατόν να λέγεται ότι έχουν καψίματα από αναπτήρες;" Προφανώς αναφέρονταν στο έγκαυμα από το αστυνομικό ηλεκτρονικό όπλο taser, για το οποίο ο διαδηλωτής που το υπέστη δήλωνε προ εβδομάδας στην "Αυγή" της Κυριακής: "Μόλις μου ρίξανε το taser, παράλυσα ολόκληρος. Στην αρχή νόμιζα ότι ήτανε από την αδρεναλίνη. Είχανε παραλύσει τα χέρια και τα πόδια μου...".
Άστραψε και βρόντηξε ο Δένδιας στη Βουλή: "Δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας". Μπα; Κι αυτός πού το ξέρει; Έχει πρόσβαση στο γραφείο του ιατροδικαστή; Πήρε στα χέρια του έγγραφα της μυστικής προδικασίας και των απόρρητων κατά τη δικονομία εγγράφων; Και μάλιστα πριν καν τα πάρουν οι συνήγοροι στα χέρια τους; Κατά διαβολική σύμπτωση μάλιστα, ακριβώς την ίδια πληροφόρηση είχε και η Χρυσή Αυγή, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του ναζιστικού κόμματος την περασμένη Πέμπτη.

Τα όσα είπε ο Δένδιας στη Βουλή, δίνουν και σε μένα το δικαίωμα να κάνω κάποιες σκέψεις. Ότι ο υπουργός δεν αρκέστηκε σ' ένα απλό τηλεφώνημα προκειμένου να μάθει το περιεχόμενο των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Ότι μπορεί να υψώθηκε και λίγο η φωνή αν τα ευρήματα δεν ευνοούσαν το σχέδιο της μηδενικής ανοχής, που εδώ και καιρό εξυφαίνει η αστυνομία για τους διαδηλωτές, τους "άτακτους", αυτούς που ακόμα αντιστέκονται στον εκφασισμό της κοινωνίας. Ότι τα στοιχεία μπορεί και να "πειράχτηκαν" λιγουλάκι, όπως "πειραγμένη" βρήκε και τη λίστα Λαγκάρντ με τους φοροφυγάδες ο οικονομικός εισαγγελέας.
Στοιχεία, όχι, δεν έχω. Μόνο υποψιασμένες σκέψεις. Κι απ' όσο γνωρίζω, οι σκέψεις δεν είναι -τουλάχιστον όχι ακόμα- ποινικώς κολάσιμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου