Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, συνεχίζουμε...

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι πολίτες ακόμη δεν έχουν πιάσει πάτο την ώρα που έρευνα της ΓΣΕΕ αποδεικνύει ότι οι μισθοί έπεσαν στα επίπεδα του 1978. Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή ήταν χαρακτηριστική: "Το επίπεδο του ελληνικού λαού σαφώς έχει πέσει. Δεν έχει πέσει, όμως, δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τόσο μεγάλη μείωση στο βιοτικό μας επίπεδο"!
Π. Λαφαζάνης: Ο λαός σύντομα θα μας ανατρέψει, ο τόπος έχει άλλη επιλογή
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (που αντικατέστησε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) τόνισε ότι "η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο πακέτα καταστροφής. Πρέπει να τελειώνουμε με το Μνημόνιο, τις επιλογές λιτότητας, λεηλασίας και εξόντωσης. Και θα τελειώνουμε. Ο τόπος έχει άλλη επιλογή. Ο λαός σύντομα θα σας ανατρέψει, θα σας διώξει, θα σας στείλει στο πολιτικό περιθώριο".
Ο Γ. Στουρνάρας ισχυρίσθηκε ότι μετά το ταξίδι Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι άλλαξε το κλίμα διεθνώς και στην αγορά, επέστρεψαν καταθέσεις και αυξήθηκε η τιμή των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Είπε ακόμη ότι παρουσιάστηκε η πρόοδος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά παρουσιάστηκαν και οι επιπτώσεις της ύφεσης στην οικονομία και τον περιορισμό του ελλείμματος. Υποστήριξε ότι τέθηκε το θέμα της αύξησης του ΑΕΠ, της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ και της χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

"Αλλαγή κλίματος δεν βλέπουμε" απάντησε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: "Βλέπουμε ότι επιχειρείτε να αλλάξετε τα φώτα στον λαό με μία πιο αυστηρή εκδοχή του Μνημονίου". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναρωτήθηκε αν είναι επιτυχία ότι χαρίστηκε η Αγροτική και "δόθηκε και δώρο 7 δισ. στον δήθεν αγοραστή" ή αν είναι επιτυχία η εκτίμηση ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο και θα ξεπουληθεί.
"Το παλιό έχει πεθάνει. Μου θυμίζει τα λόγια του Σοφοκλή στην Αντιγόνη για τα μικρά δενδράκια που αντιτίθενται στον άνεμο: 'Τα δʼ αντιτείνοντʼ απόλλυται'. Αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγές, θα σαρωθούμε", απάντησε ο Γ. Στουρνάρας. "Όχι μόνο αναβιώνετε το παλιό, αλλά οδηγείτε τη χώρα στον Μεσαίωνα. Πού είναι το παλιό που πεθαίνει; Ότι χαρίζετε την Αγροτική; Αυτό είναι μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η απαξίωση του Τ.Τ.;", σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης και ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει τη δήλωσή του περί μη βιωσιμότητας του Τ.Τ. "Τα κάνετε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα", τόνισε, ενώ ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η μετοχή του ΤΤ "απλά λόγω δυσμενών συνθηκών αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα".
Ο Π. Λαφαζάνης επεσήμανε και την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εγκαινιάσθηκε μία νέα τακτική από τον πρωθυπουργό: της εξαφάνισης!". "Γιατί φυγομαχεί; Γιατί έχει να έρθει στη Βουλή από τις προγραμματικές δηλώσει; Γιατί καταφεύγει στους μονολόγους στην Π.Ε. της Ν.Δ. και σε συκοφαντίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης και δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις 'επιτυχίες' του;", ρώτησε. "Δεν μπορεί να παρίσταται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων" ήταν το μόνο που είχε να πει ο Γ. Στουρνάρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου