Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ισοδύναμα καταστροφής

Η επινοητικότητα των τροϊκανών και των εγχώριων πολιτικών υπεργολάβων τους δεν έχει όρια! Στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ σβήνουν - γράφουν νέα μέτρα, τα λεγόμενα “ισοδύναμα”. Στην ουσία πρόκειται για χειρότερα μέτρα απ' αυτά που επί μέρες προαναγγέλλουν οι τρεις της τρόικας εσωτερικού υποδυόμενοι τους διαφωνούντες.
Χθες άρχισαν να μας προϊδεάζουν για τις συντάξεις. Το όριο συνταξιοδότησης ανεβαίνει στα 67 χρόνια, οι συντάξεις άνω των 600-700 ευρώ περικόπτονται και ο κατώτατος μισθός κάμπτεται. Κι όλα αυτά ενώ το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει πέσει κατακόρυφα το τελευταίο τρίμηνο, σε αντίθεση, μάλιστα, με όσα συμβαίνουν σε άλλες μνημονιακές χώρες της Ευρωζώνης.
Στις αιματηρές περικοπές προστίθεται η φοροεπιδρομή. Η κοινωνία ζει, άραγε, την “τελική λύση”, τα επίχειρα του τροϊκανού ολοκληρωτισμού; Ή θα έρθουν κι άλλα, αδιανόητα και ανείπωτα;

Μέσα σʼ αυτό το περιβάλλον καταστροφής, ακούγεται προκλητική η κυβερνητική προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ “μοίρασε υποσχέσεις σε όλους”. Σε όλους; Σίγουρα όχι στη διαπλοκή, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοπρομηθευτές του Δημοσίου, στους μεγαλοκαταθέτες με τα χρήματα στο εξωτερικό. Αυτοί συγκροτούν το “ευσεβές ποίμνιο” της τρόικας.
Σε αντίθεση με το καταστροφικό σενάριο της μνημονιακής πολιτικής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε στην ανάγκη να βγει η χώρα από το Μνημόνιο, στην ανάγκη να αναληφθεί πρωτοβουλία ανόρθωσης της χώρας, ανόρθωσης της οικονομίας και προάσπισης της Δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Δεν είναι μόνο η οικονομική καταστροφή, είναι και η καταστροφή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η μετάλλαξή του σε ολιγαρχικό, αυταρχικό πολίτευμα, σε δημοκρατία υπό επιτήρηση. Φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις και επιχειρούν χοντροκομμένα να εξομοιώσουν τους λαϊκούς αγώνες με τις φασιστικές συμμορίες. Τι νομίζουν ότι θα επιτύχουν; Τόσο χαμηλά έχει πέσει η φιλελεύθερη συνείδησή τους, τόσο ανιστόρητοι και επικίνδυνοι είναι! Όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται ότι με την πολιτική τους στρατολογούν πολίτες από φτωχά στρώματα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, αλλά ξεπλένουν κιόλας τη νεοφασιστική οργάνωση εμφανίζοντάς την ως ισοδύναμο της Δημοκρατίας! Άλλο ένα χαρακτηριστικό καταστροφικό ισοδύναμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου