Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φεύγω. Πάω να ζήσω σε μια δικτατορία. Του Αλέξη Πολίτη

Για τη συντέλεια του κόσμου έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά στο πέρας των αιώνων. Μια πιθανότητα είναι, μια ανασφάλεια, μια περιέργεια ή αν θέλετε ένας εσωτερικός πεσιμιστικός συμβιβασμός με το πεπρωμένο του πλανήτη. Ο καθένας επιλέγει μια ιδιαίτερη σημειολογία, εμπιστεύεται μιαν ενδεχόμενη 6η αίσθηση, τα βάζει κάτω, τα ζυγιάζει και κάνει τις προβλέψεις του παίρνοντας πάντα το ρίσκο του κουβά ή της θριαμβευτικής μακάβριας επιβεβαίωσης.
Οι Μάγιας, για παράδειγμα, στο ημερολόγιό τους προεξοφλούν το τέλος του κόσμου για τις 21.12.12, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι λίγο νωρίτερα,  για τις 11.11.11. Καρκινικές ημερομηνίες που αν  τις γυρίσεις ανάποδα πάλι οι ίδιες βγαίνουν, κάτι που για αυτούς σημαίνει το καθολικό game over. Ο Νοστράδαμος, από την άλλη, όρκο έπαιρνε ότι η παγκόσμια κηδεία θα συμβεί το 1999, που αν το γυρίσεις ανάποδα σου βγάζει το διαβολικό 666 του Βελζεβούλ, και μετά αντίο ζωή.
Δυστυχώς, για τον χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο Έλληνα το τέλος του κόσμου δε συζητιέται σαν εικασία ή πολύ περισσότερο σαν μελλοντικό στατιστικό ενδεχόμενο, αλλά σαν κάτι που έχει ήδη συμβεί και έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια των ιστορικών του μέλλοντος.
Ήταν τότε που εκείνος ο χαζοχαρουμενοκουτοπόνηρος λωποδυτάκος μας ανακοίνωνε με φόντο τις ψαρόβαρκες του Καστελόριζου την άνευ όρων υποταγή μας στις δάνειες δυνάμεις και τα αιμοδιψή Μνημόνια τους. Εκείνος ντε που έταζε αναίσχυντα στον κοσμάκη λεφτά και μεγαλεία που υπάρχουν. Εκείνος που, παράλληλα, μίλαγε με το ΔΝΤ και τους άπληστους πρώην παντοδύναμους εκπροσώπους του, βιαστές καμαριέρων και λαών, καταστρώνοντας υποχθόνια την εθνική τελειωτική μας θώπευση.
Με το ελληνικό τέλος του κόσμου, λέγε με Μνημόνιο, αν γυρίσεις ανάποδα 10 εκατομμύρια ταλαιπωρημένες ψυχές δεν θα πέσει στο έδαφος ευρώ τσακιστό και ΚΥΡΙΩΣ ούτε ψήγμα αξιοπρέπειας.
Και για να προλάβω τους τιμητές της Τρόικας, το πρόβλημα με το ελληνικό default δεν είναι τόσο το έλλειμμα χρημάτων, το «αποχαιρέτα τα ευρώπουλα που χάνεις». Πλούσιοι εξάλλου δεν ήμασταν ποτέ, όπως έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου. Άλλο μας καίει και μας οδήγησε μαζικά και σωρηδόν στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουμε τα διαβατήριά μας.
Το έλλειμμα αξιοπρέπειας είναι, που όπως λέει και η διαφήμιση της Mastercard ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται σε κανένα χρηματιστήριο ψυχών του γαλαξία. Αξία ανεκτίμητη.
Βασικοί υπεύθυνοι για όλο αυτό το μπάχαλο το γνωστό παρεάκι των συγκατοίκων και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι. Οι οποίοι έχρισαν έντεχνα το σκλαβοπαζαροειδές μνημονιακό μόρφωμα σε εισιτήριο διαρκείας για τας προηγμένας Ευρώπας και την παραμονή σε αυτές με κάθε κόστος, αναθεματίζοντας οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοσοφία, ενοχοποιώντας συνειδήσεις, ευνουχίζοντας ΣΥΡΙΖΑ το όποιο πέος αντίδρασης μας είχε απομείνει.
Θα μου πείτε, «γιατί ρε γιατρέ μας τα λες όλα τούτα; Γνωστά είναι τα περσότερα, άσε που ισοπεδώνεις ή αμφισβητείς τον ίδιο το θεσμό της ελληνικής Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματα αυτή αντιμετωπίζει εσχάτως…».
Και απαντώ:
→ Σε ποια Δημοκρατία, τις αποφάσεις λαμβάνουν οι ξένοι σταυροφόροι κατακτητές, έχοντας διορίσει υπάκουους εγχώριους υπαλληλίσκους αλά Αρτέμης Μάτσας, ως πειθήνια όργανα πιστής εφαρμογής των εντολών τους;
→ Σε ποια δημοκρατία «νομιμοποιήθηκε» η απλήρωτη εργασία και έγινε θεσμός «η καλύβα του μπαρμπα – Θωμά»;
→ Για ποια Δημοκρατία μπορώ να μιλώ, όταν εκατοντάδες (και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα) συνάνθρωποι επέλεξαν το δρόμο της αυτοχειρίας που οι τροϊκανοί λάγνα μας ασφαλτόστρωσαν; Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την αυτοκτονία;
→ Σε ποια ελληνική Δημοκρατία να πιστέψω, όταν από επίσημα χείλη ανακοινώνεται η ενοικίαση των νησιών μας και γιατί όχι η εκχώρησή τους για τριάκοντα αργύρια στους Γερμανούς κατακτητές;
→ Σε ποια γ@μημένη Δημοκρατία οι πολίτες ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους αδυνατώντας να τους παράσχουν τα αυτονόητα;
→ Σε ποια δυτική Δημοκρατία ένας άυπνος επί 72 ώρες γιατρός, κατά τ’ άλλα μέλος της ελιτίστικης διεφθαρμένης ματσωμένης μασονίας, σκέφτεται να κατέβει σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να πληρώνεται, να ζει ως άνθρωπος και όχι ως ραμολιμέντο του συστήματος.
→ Ποια Δημοκρατία ποινικοποίησε την τεκνοποίηση, την ιδιοκτησία και τις σπουδές;
Σε ποια Δημοκρατία, διάολε, ισχύει μέχρι κεραίας η ακόλουθη ιεραρχία;
Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης:
-          Άμεση δράση 100
-          ΕΚΑΒ 166
-          Πυροσβεστική 199
-          Χρυσή Αυγή 215 530 3112…………
Θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω. Θα πάω να ζήσω σε μια δικτατορία όπου και πάλι θα εκτελώ αδιαμαρτύρητα διαταγές. Τουλάχιστον εκεί έχουν την ευθιξία να μη δημιουργούν φιλελεύθερες ψευδαισθήσεις και τα άντερα να μη σπαταλούν χρόνο και χρήμα, κάνοντας κάθε τρεις και λίγο ανούσιες εκλογές…
Aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου