Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα κατά των διαδηλώσεων και θεωρία περί "δύο άκρων" από τον Ν. Δένδια

Τη θεωρία περί "δύο άκρων" φαίνεται πως υιοθετεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε χθες στην κρατική τηλεόραση αποδεχόμενος τη συζήτηση που κινείται τις τελευταίες ημέρες από ορισμένα ΜΜΕ που προσπαθούν να εξισώσουν τις διαμαρτυρίες ενάντια σε μέτρα και πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης, με παράδειγμα τις πρόσφατες διαμαρτυρίες στις Σκουριές, με τα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής. Βέβαια, ξεχνούν ότι οι διαμαρτυρίες στη Χαλκιδική αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία ακόμα και με πλαστικές σφαίρες, ενώ στα γεγονότα της Ραφήνας η αστυνομία απλά... ολιγώρησε, όπως παραδέχεται ο Ν. Δένδιας. Στην ίδια δε συνέντευξη προαναγγέλλει την υπογραφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τις διαδηλώσεις, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο.

Αναλυτικότερα, στη  συζήτηση για τις διαδηλώσεις, αφού ο υπουργός επανέλαβε ότι από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιούν νερό για την καταστολή και πως  "δεν μπορεί διαδήλωση πενήντα και εκατό και εκατόν πενήντα ανθρώπων να κλείνει το κέντρο της πόλης", πρόσθεσε: "Θα υπογράψουμε μία πράξη τις επόμενες μέρες. Δεν θα γίνει με νόμο. Θα γίνει με μία πράξη, στην οποία θα θέσουμε κάποιους κανόνες, που υπάρχουν ήδη από τις γενικές αρχές του δικαίου. Έχω μιλήσει με το δήμαρχο της Αθήνας. Ο κ. Μανιτάκης, με την ιδιότητά του ως καθηγητή, ο κ. Αλιβιζάτος, καθηγητής, έχουν κάνει ένα σχέδιο πράξης. Θα προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε. Νομίζω, δε, ότι το σημαντικότερο δεν θα είναι να το επιβάλουμε, είναι η κοινωνία η ίδια να δεχτεί ότι δεν μπορούν τριάντα, σαράντα, πενήντα να κλείνουν την πόλη".
Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση Καμίνη, στην οποία φαίνεται πως αναφέρεται ο υπουργός, ήταν πρόταση νόμου και όχι πράξη νομοθετικού περιεχομένου και δεν περιοριζόταν σε κανόνες για τις "μικρές κινητοποιήσεις".
Επιπλέον ο υπουργός, όταν τον ρωτούν για το παρεμπόριο και τα προβλήματα αντιμετώπισής του, σπεύδει να βρει και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. με τα "άλλα άκρα", εξισώνοντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Χαλκιδικής με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα λέει: "Καταλαβαίνω τον μικρό Έλληνα επαγγελματία που μάχεται για την επιβίωσή του, αλλά ξαναλέω: όποιος θεωρεί ότι η λύση βρίσκεται μέσα από τα άκρα, άκρα δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, υπάρχουν και άλλα άκρα. Το ίδιο χρονικό διάστημα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε προβλήματα στη Χαλκιδική από άλλα άκρα...".

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός του Κ. Μπαρμπαρούση

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς προέκυψε ότι ο αστυνομικός είχε ενεργό συμμετοχή στις φθορές που προξένησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το περασμένο Σάββατο.
Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.
Επιπλέον "νέο έλεγχο" αποπειράθηκαν να κάνουν χθες το πρωί τρεις Έλληνες και ένας ομογενής από την Αλβανία ηλικίας 43, 25, 20 και 24 ετών αντίστοιχα σε 58χρονη Ελληνίδα έμπορο σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και πάλι. Συνελήφθησαν και οι τέσσερις και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής αλλά μαύρα ρούχα.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λάρισας: Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η βία δεν είναι λύση

Οι βουλευτές ωστόσο της Χρυσής Αυγής επιμένουν να υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν την πρακτική αυτή, με τον βουλευτή Λαρίσης Χρ. Αλεξόπουλου να προαναγγέλλει έφοδο στο επικείμενο παζάρι της Λάρισας.
Με αφορμή αυτή την προαναγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για να τους υπενθυμίσει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός και η βία δεν είναι λύσεις σε κανένα πρόβλημα, ενώ καλούν τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, να προλάβουν ή να πατάξουν περιστατικά αντιποίησης αρχής και σημειώνουν πως "καθιστούν υπεύθυνο για αυτές τις ντροπιαστικές καταστάσεις, που επιχειρούν να εμπεδώσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια".
Σχετική δήλωση για το θέμα έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστας Πουλάκης, στην οποία καλούσε μεταξύ άλλων τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να συγκαλέσει άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο για να καταδικάσουν το φασιστικό κλίμα που επιχειρείται να εμπεδωθεί.

Ε.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου